Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μειώνεται μετά τις αντιδράσεις το κόστος του e-pass στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Μειώνεται μετά τις αντιδράσεις το κόστος του e-pass στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου - Την Τρίτη η επίσημη ανακοίνωση | Ειδήσεις

Μειώνεται μετά τις αντιδράσεις το κόστος του e-pass στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου


Μείωση 10 ευρώ στο κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων e-pass της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και μάλιστα από την πρότερη τιμή του, ανακοίνωσε από την Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννης, μετά την ανάδειξη του θέματος από την εφημερίδα «Πελοπόννησο» και το pelop.gr και τις πολιτικές παρεμβάσεις που εκδηλώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων). Οπως επισήμανε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την «Γέφυρα», κατά την οποία τονίστηκε ότι «αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί».

Επιστολή Φαρμάκη σε Καραμανλή: Απαραίτητη η λύση για το e-pass της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

«Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα και από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι» είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο Τρίτη η εταιρεία «Γέφυρα».

Να σημειωθεί ότι το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ της «Π» εδώ και δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μέχρι και παρεμβάσεις τοπικών αρχών.

Γέφυρα «e-pass»: Αντιδρούν οι δήμαρχοι στην εξοντωτική αύξηση

Οπως έχει γράψει η «Π», η Γέφυρα προέβη στις αρχές του χρόνου σε αύξηση 22% στο πακέτο μηνιαίων διελεύσεων e-pass που απευθύνεται σε εργαζόμενους, επαγγελματίες και φοιτητές με καθημερινές διελεύσεις, με αποτέλεσμα το ετήσιο κόστος να εκτοξεύεται από 2.668 ευρώ σε 3.243 ευρώ.

Δυτική Ελλάδα: Σε απόγνωση οι εκπαιδευτικοί για τις αυξήσεις στη Γέφυρα – Ζητούν «μεταφορικό ισοδύναμο»

«Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. «Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: