Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μέριμνα Αυγερινοπούλου για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου με αναφορά στη Βουλή

Μέριμνα Αυγερινοπούλου για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου με αναφορά στη Βουλή

Σχέδιο της Κυβέρνησης για μείωση των ατυχημάτων: Στοχευμένες παρεμβάσεις στον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2021

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της διαρκούς μέριμνας της για την αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την αύξηση των δυστυχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου για το έτος 2020.

Η κα Βουλευτής έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού την αύξηση των δυστυχημάτων το 2020 εν συγκρίσει με το 2019, η οποία σημειώθηκε παρά το lockdown, και αιτήθηκε την περαιτέρω θωράκιση της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου με έργα οδικής ασφάλειας, σε συνέχεια της δέσμευσης του κονδυλίου συνολικού ύψους 30.000.000 ευρώ από την πλευρά του Υπουργείου για την αναβάθμιση του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου. Στην αναφορά της, η Δρ. Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι η θωράκιση του δρόμου είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωήςκαι ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την τελική έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DGComp), ώστε να ξεκινήσει το έργο. Το εν λόγω έργο, είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και τόσο ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Υπουργός έχουν δεσμευτεί για την ολοκλήρωσή του.

Ήδη σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κεφαλογιάννη, στο Μουσείο Αυτοκινήτου. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να γίνουν πιο ασφαλείς οι δρόμοι μας μέσα από ένα ενιαίο και συνεκτικό πλαίσιο με νομοθετικές πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας σε 7.000 επικίνδυνα σημεία σε όλη την επικράτεια με ειδική μέριμνα στον υφιστάμενο οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου, μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος δρόμος.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο: https://www.yme.gov.gr/2013-01-31-06-37-23/2013-01-31-07-00-49/item/8920-parousiasi-tou-ethnikoy-sxediou-drasis-gia-tin-odiki-asfaleia

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: