Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μεσσηνία: Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για λιμενικά έργα
Μεσσηνία: Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για λιμενικά έργα

Μεσσηνία: Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για λιμενικά έργα

Σύσκεψη με αντικείμενο λιμενικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Κατά την σύσκεψη, συζητήθηκε το αίτημα των κατοίκων της Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης σχετικά με την επέκταση προς το Πεταλίδι του με προϋπολογισμό 3,5 εκ ευρώ έργου για την προστασία της περιοχής από την θαλάσσια διάβρωση, που ήδη εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη, στην οποία παρέστη και η μελετήτρια του έργου, αποφασίστηκε να υπάρξει μελέτη για την επέκταση των παρεμβάσεων αντιδιαβρωτικής προστασίας προς το Πεταλίδι. Ακόμα, συζητήθηκε -παρουσία και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκου Αλεξανδρόπουλου- η διάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωσης για παρεμβάσεις επί της υποδομής στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στη χερσαία του ζώνη. Θα προηγηθεί, πρόταση εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο λιμάνι της έδρας του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να ανατεθεί η σχετική μελέτη.

Τέλος, στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η κατασκευή του λιμανιού στην Στούπα, στον Δήμο Δυτικής Μάνης. Την ίδια στιγμή, προγραμματική σύμβαση 13.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο του φορέα, Νίκος Αλεξανδρόπουλος. Η συμβαση αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού και υλικών καθαρισμού του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: