Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μετά τη Ρωσία, εισέβαλε και ο κορωνοϊός στην Ουκρανία – Επανέρχεται η μάσκα στους δημόσιους χώρους

Μετά τη Ρωσία, εισέβαλε και ο κορωνοϊός στην Ουκρανία – Επανέρχεται η μάσκα στους δημόσιους χώρους


Το Κίεβο συνέστησε τη Δευτέρα την επαναφορά της χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους απέναντι σε ένα νέο κύμα Covid-19, ενώ το σύστημα υγείας τελεί υπό πίεση λόγω ρωσικής εισβολής.

«Οι αρχές της πόλης καλούν τους κατοίκους του Κιέβου να φορούν εκ νέου τις μάσκες», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμος του Κίεβου σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.

Οι δημοτικές αρχές συνιστούν τη χρήση της μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς, τους χώρους που δέχονται πελατεία και στους χώρους διδασκαλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την εβδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν 2.515 κρούσματα, 242 εισαγωγές στο νοσοκομείο και 22 θάνατοι στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με επίσημη καταμέτρηση. Ανάμεσα στις 19 και τις 25 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν 44.137 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ουκρανία και πέθαναν 161 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Υγείας ‘Ιγκορ Κούζιν δήλωσε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων Covid μιλώντας στη Deutsche Welle, αναφέροντας επίσης ότι το σύστημα υγείας «καταγράφει απώλειες καθημερινά» εξαιτίας του πολέμου.

Από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο, «18 νοσηλευτικά ιδρύματα που δέχονταν ασθενείς με Covid καταστράφηκαν, 15 άλλα καταστράφηκαν μερικώς και περισσότερα από 100 είναι υπό κατοχή», είχε προσθέσει.

Ο Κούζιν είχε καλέσει επίσης τους Ουκρανούς να εμβολιαστούν, εκτιμώντας ότι οι περιορισμοί για την επιβράδυνση της εξέλιξης της Covid θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν, γιατί ο πληθυσμός έχει «επικεντρωθεί σε έναν άλλο εχθρό».

Οι περιορισμοί κατά της Covid ανεστάλησαν στην Ουκρανία όταν επιβλήθηκε ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.

Η κορύφωση των νέων κρουσμάτων αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Κούζιν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, το ουκρανικό σύστημα υγείας θα αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊος: Ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Πλεύρης: Η πορεία της πανδημίας θα δείξει εάν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή ή όχι

Έρευνα: Οι 80άρηδες με πολύ καλή μνήμη διαθέτουν «σούπερ» νευρώνες στον εγκέφαλό τους

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: