Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι αλλάζει και από πότε
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι αλλάζει και από πότε

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι αλλάζει και από πότε

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο φαίνεται ότι θα είναι μια από τις επόμενες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» του lockdown που θα ενεργοποιηθούν άμεσα.

Οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, άλλωστε, από το παραλιακό μέτωπο της Αττικής δείχνουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο του lockdown φαίνεται να έχει καταστρατηγηθεί στην πράξη.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ την Δευτέρα αναφέρουν ότι οι περιορισμοί για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο ενδέχεται να αρθούν ακόμα και από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αλλαγή του καιρού επί τα βελτίω και η αλλαγή της ώρας που έφερε και «επιμήκυνση» της ημέρας αποτελούν δύο επιχειρήματα που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την άρση του μέτρου του περιορισμού της μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται και τώρα για την επίσκεψη σε κομμωτήριο με την αποστολή του κωδικού 6 στο SMS στο 13033.

Στο ίδιο πλαίσιο δεν αποκλείεται να υπάρξει και προσαρμογή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με «μείωσή» της καθώς ενδέχεται η απαγόρευση να επεκταθεί κατά μία ή δύο ώρες από ό,τι ισχύει σήμερα όπου το «κλείσιμο» ξεκινά στις 9 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Αυτό που για την ώρα δεν εξετάζεται είναι η άρση του περιορισμού για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, μέτρο που θα είναι πιθανότατα από τα τελευταία για τα οποία θα δοθεί το «πράσινο φως».

Τι ισχύει σήμερα για μετακινήσεις

Το SMS 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: