Μέτρα – ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις *Γράφει ο Λευτέρης Βαρουξής
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μέτρα – ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις *Γράφει ο Λευτέρης Βαρουξής
Λ. Βαρουξής: Η Ηλεία θα αποκτήσει, επιτέλους, το δρόμο που της αξίζει

Μέτρα – ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις *Γράφει ο Λευτέρης Βαρουξής

Χρόνια τώρα ο επιχειρηματικός κόσμος – κι όχι μόνο – αγωνίζεται ενάντια σε απρόβλεπτες δυσκολίες. Οι αντιξοότητες που προκύπτουν στο διεθνές περιβάλλον – και επηρεάζουν και την δική μας οικονομία – διαδέχονται ή μία την άλλη.

Η συνέχιση παροχής στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη προκειμένου να δοθούν ανάσες ρευστότητας και να διατηρηθούν συνθήκες ομαλότητας στην αγορά και στην οικονομία. Τα νέα στοχευμένα μέτρα (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους χωρίς αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, η παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε συνδυασμό με την καταβολή εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων, η αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κλπ) με κορυφαία τις ρυθμίσεις οφειλών και τις βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό δίνουν ανάσα σε ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου.

Τα μέτρα, με προσδιορισμένο κοινωνικό πρόσημο και με σαφή «προορισμό» τους αγρότες, τους οφειλέτες, τους συνταξιούχους, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφενός είναι στη σωστή κατεύθυνση καθώς παρέχουν στήριξη σε χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών. Αφετέρου δε, δεν επιβαρύνουν την  δημοσιονομική ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας.

Πρόκειται  για μια θετική παρέμβαση, που δίνει μια πρώτη «ανάσα» στην αγορά, καθώς ήδη είχαν  ξεκινήσει να συσσωρεύονται νέες οφειλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν είχαν την  δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τη συνταξιοδότησή τους.

Με το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών διευκολύνονται σημαντικά και τα νοικοκυριά που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας των δυσκολιών που δημιούργησαν η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και η αύξηση του πληθωρισμού.

Είναι αυτονόητο πως οι γενναίες ρυθμίσεις και οι παροχές  πρέπει  να διευρυνθούν και να συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα,  ώστε  η  Κυβέρνηση να αποδείξει  έμπρακτα πως είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε επιχείρηση.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: