Μία μουσική πανδαισία στο Πάρκο ΣΠΚ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μία μουσική πανδαισία στο Πάρκο ΣΠΚ

Μία μουσική πανδαισία στο Πάρκο ΣΠΚ

 Μία μουσική πανδαισία με τίτλο  «Τραγούδια που έμαθα, τραγούδια που αγάπησα, τραγούδια που έγραψα». απόλαυσε το κοινό που κατέκλυσε τον ανοιχτό χώρο στο Πάρκο ΣΠΚ. στον Πύργο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την συναυλία του μουσικού σχήματος VIPRATOπου είναι ένα από τα πολλά τμήματα που διαθέτει η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών

Τη συναυλία συνδιοργάνωσε η «Πολυφωνική», η Περιφερεια Δυτικης Ελλαδας , ενώ πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας..

       Το κοινό καταχειροκρότησε τους 18 μουσικούς που παρουσίασαν γνωστά έργα του Δημ.Λάγιου,από την ποίηση του Οδ.Ελύτη και Ανδρ.Κάλβου και μελοποιημένα τραγούδια του Διον.Καρατζά ,ενω έγινε και μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη-όπου κρατήθηκε και ενος λεπτού σιγή-,υπό τη διεύθυνση του μαέστρου ,συνθέτη, καθηγητή κιθάρας κ.Γιώργου Αθανασακόπουλου,συνεπικουρούμενος από τους διδάσκοντες Τέτη Ζέρβα και Σωτήρη Γκλαβά.Τα τραγούδια ερμήνευσε εξαιρετικά η Δέσποινα Κριμπά.

     Τα κομμάτια που ερμηνεύτηκαν, καθώς και θέματα  τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία, αλλά η ερμηνεία τους από το ιδιαίτερο σχήμα και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, σε μια αρμονική συνύπαρξη, ενθουσίασαν τους θεατές της μουσικής παράστασης που αποθέωσαν τους συντελεστές.

     Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Δήμαρχος Πύργου κ.Παν.Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠ κ.Χάρης Μικελόπουλος που εισηγήθηκε τη δημιουργία μουσικών τμημάτων από το Δήμο Πύργου,που συμφώνησε ο Δήμαρχος ,ο Πρόεδρος της Πολυφωνικής κ.Γιάννης Κοττορός, που αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την  πρόταση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλου για την πραγματοποίηση μεγάλου αφιερώματος στον μουσικοσυνθέτη -παρόντα στην εκδήλωση- Ηλία Ανδριόπουλο.Επίσης διαβάστηκε μήνυμα του Αντ/ρχη Πολιτισμού κ.Νικ.Κοροβεση, που τόνιζε  την σημασία της ποιοτικής μουσικής ,υποσχόμενος την υποστήριξή του.

Εκτός από τους προαναφερθέντες παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου κκ. Γιάννης Αργυρόπουλος και Γ.Σπηλιωτόπουλος , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ν.Κυριαζής , η Αντ/δρος του Δ.Ο.Π.Π. κα Αγγελική Ζάγκλαρη,ο πρώην Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Πύργου κ.Αθαν.Φωτόπουλος,η Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κα Γιάννα Τζουανοπούλου,ο Υπ/γος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ.Α.Γιατράς και Παν.Καλαμπρέζος, η Εφορος Λυκείου Ελληνίδων κα Μπαρτζοπούλου, τα μέλη των ΔΣ Πολυφωνικής και Συλλόγου Τραπεζικών, εκπρόσωποι Αρχών,μέλη ΔΣ φορέων και οργανώσεων, μουσικοί κα 

 Μάλιστα,στο τέλος ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος,  μεταξύ άλλων, δήλωσε  πως “Εκτιμούμε, ότι αυτός ο τόπος, η κοιτίδα του Ολυμπισμού και του Πολιτισμού, πρέπει να ορθώνεται ανάχωμα, να αξιώνει εκδηλώσεις αντάξιες της Ιστορίας του, που θα δρουν πολλαπλασιαστικά σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης  δραστηριότητας. Το ΔΣ , σταθερά προσανατολισμένο σε αυτές τις κατευθύνσεις, διοργανώνει και παρουσιάζει, εκτός των άλλων, ποιοτικές, υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και κυρίως αυτές που συμβάλλουν  στην πνευματική αναβάθμιση, την παραγωγή πολιτισμού και έχει καθιερώσει στις εκδηλώσεις του, μουσικό μέρος με τοπικές χορωδίες αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας,μικρά σχήματα κλ. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η Συναυλία, η μυσταγωγία, η ακουστική πανδαισία, θα δημιουργήσει νέους φίλους αυτού του είδους”.κατέληξε.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: