Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μιχ. Κατρίνης: «Άμεση η ανάγκη για μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών και των ελαιοτριβείων»
Μιχ. Κατρίνης: «Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε λύσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών, απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο»

Μιχ. Κατρίνης: «Άμεση η ανάγκη για μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών και των ελαιοτριβείων»Την έμπρακτη και άμεση στήριξη των πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών, καθώς και των ελαιοτριβείων που θα πληγούν για αρκετά χρόνια από τη μειωμένη παραγωγή ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης μαζί με τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Θέτουν δύο βασικές παραμέτρους προς τους αρμόδιους υπουργούς:

– Να μην συνεχιστεί ο αποκλεισμός από τις αποζημιώσεις χιλιάδων στρεμμάτων ελαιοκαλλιεργειών που κάηκαν, λόγω της μη έγκαιρης δήλωσής τους στο ΟΣΔΕ.

Να σημειωθεί ότι μόνο στην Αρχαία Ολυμπία κάηκαν πάνω από 400.000 ελαιόδεντρα.

– τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης να είναι οριζόντια και να αφορούν κατοίκους και επαγγελματίες όλων των δήμων, για λόγους ίσης και δίκαιης αντιμετώπισης.

Όπως επισημαίνουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος αν δεν αποζημιωθούν και δε στηριχθούν να μην μπορεί να προχωρήσουν στην ανασύσταση των καλλιεργειών τους, καθώς:

– προβλέπεται μείωση της ετήσιας παραγωγής λαδιού κατά 7.000 τόνους για τα επόμενα δέκα χρόνια

– το ετήσιο απολεσθέν εισόδημα υπολογίζεται μεσοστασθμικά στα 20 εκ.  ευρώ .

Την ώρα, λοιπόν, που η αγωνία χιλιάδων παραγωγών και επαγγελματιών μεγαλώνει, με την εν λόγω ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητούνται άμεσα διευκρινίσεις σε βασικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα :

– για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων κλάδων του τομέα της ελαιοπαραγωγής στις περιοχές αυτές, κατ’ αναλογία με αυτά της Εύβοιας.

– για το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της ενιαίας ελαιοπαραγωγικής περιοχής Ηλείας- Αρκαδίας για την ανασύσταση των καλλιεργειών.

– για την  αναπλήρωση του συνόλου του φυτικού κεφαλαίου που χάθηκε.

– για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών για τα επόμενα έτη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: