Η κυβέρνηση νομίζει ότι με επικοινωνιακά τρικ γεμίζουν οι τσέπες των πολιτών και μεγαλώνει η αγοραστική τους δύναμη
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μιχάλης Κατρίνης – Η κυβέρνηση νομίζει ότι με επικοινωνιακά τρικ γεμίζουν οι τσέπες των πολιτών και μεγαλώνει η αγοραστική τους δύναμη

Μιχάλης Κατρίνης – Η κυβέρνηση νομίζει ότι με επικοινωνιακά τρικ γεμίζουν οι τσέπες των πολιτών και μεγαλώνει η αγοραστική τους δύναμη

Σημεία συνέντευξής του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη. 
 Κόστος διαβίωσης – Έμμεσοι φόροι Ένα χρόνο πριν, όταν ξεκίνησε το ράλι αυξήσεων στην ενέργεια, στα τρόφιμα, αλλά και σε άλλα αγαθά, η κυβέρνηση προσπάθησε να υποτιμήσει το φαινόμενο, λέγοντας πως «είναι παροδικό».
 Φτάσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν τον πόλεμο, να έχουμε πληθωρισμό 7%, με την κυβέρνηση να κοιτάει τις ραγδαίες αυξήσεις και πάλι να μην κάνει τίποτα.
 ‘Σήμερα η κατάσταση είναι η εξής: Πέρα από το 1,3 εκατ. πολιτών που δεν πάνε διακοπές, υπάρχουν πολλά εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και ρυθμίζουν μήνα με το μήνα τους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ μειώνουν τις αγορές τους σε βασικά είδη διατροφής.Κι εξακολουθούμε να έχουμε μια κυβέρνηση που εδώ και 4 μήνες δεν έχει επιβάλει ένα πρόστιμο στην αγορά τροφίμων, παρότι τα τρόφιμα έχουν ανέβει πάνω από 20% το τελευταίο δίμηνο.
Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία κοροϊδεύει τους πολίτες, λέγοντας ότι καταργεί την ρήτρα αναπροσαρμογής, την ώρα που βγαίνουν στελέχη των εταιρειών ενέργειας και λένε ότι θα την ενσωματώσουν στην τιμή της ενέργειας.
 Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία διατυμπανίζει ότι έχει επιδοτήσει 600 ευρώ στο Power Pass, ενώ οι πολίτες διαπίστωσαν ποια είναι η πραγματική επιδότηση…Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι με επικοινωνιακά τρικ γεμίζουν οι τσέπες των πολιτών και ότι μεγαλώνει η αγοραστική τους δύναμη!
 Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση επιμένει στο επιχείρημά της πως για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία και πως η κρίση είναι εισαγόμενη.Προφανώς, η ενεργειακή κρίση είναι εισαγόμενη, όμως, για το γεγονός ότι έχουμε υψηλότερο πληθωρισμό από άλλες χώρες της Ε.Ε. κατά 50% στην ενέργεια και στα τρόφιμα, σίγουρα, δεν φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά η αδράνεια της κυβέρνησης.
 Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην αγορά το οποίο δεν είναι τυχαίο.
 Θεωρώ ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο, καθώς και ότι υπάρχουν αναποτελεσματικές επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη.Παράλληλα, η υπερφορολόγηση συνεχίζεται, πλήττοντας τη μεσαία τάξη, η οποία παρεμπιπτόντως αποτέλεσε πριν τρία χρόνια το «αντικείμενο του πολιτικού πόθου» ανάμεσα στη Νεα Δημοκρατία και στον Σύριζα.Σήμερα λοιπόν η μεσαία τάξη βιώνει τις πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως δεν συζητάμε για τους πιο αδύναμους, που έχουν μείνει εντελώς εκτός σχεδιασμού της.
 Συνταξιούχοι Εμείς υποστηρίζουμε πολλούς μήνες τώρα πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη μέχρι 350 θα πρέπει να λάβουν από την κυβέρνηση το ΕΚΑΣ.
 Γιατί πως αλλιώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι, μην έχοντας καν τα αναγκαία και βασικά είδη διατροφής;Αυτοί οι άνθρωποι αδυνατούν να επιβιώσουν και η κυβέρνηση λέει ότι «τα έσοδα πηγαίνουν καλά» και ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε».Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί.
 Εμείς έχουμε προτείνει μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, γιατί για εμάς πλέον είναι θέμα αξιοπρέπειας και επιβίωσης μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού.Επιπλέον, έχουμε προτείνει πραγματικούς ελέγχους κι όχι αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του κ. Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.  
 Προστασία Πρώτης Κατοικίας- Κόκκινα Δάνεια:
 Το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας «αδυνάτισε» πάρα πολύ με τον νόμο του κ.Τσακαλώτου τον Φεβρουάριο του 2019.Εν συνεχεία, ωστόσο, καταργήθηκε εντελώς επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.
 Ένα χρόνο τώρα σε ισχύ, ο πτωχευτικός της Νέας Δημοκρατίας έχει φέρει μόλις 350 ρυθμίσεις δανείων, όταν τα κόκκινα δάνεια είναι πάνω από 1,3 εκατομμύρια!Οι δε ευάλωτοι δανειολήπτες που θα μείνουν στο σπίτι τους και δεν θα το χάσουν – όπως προβλέπει ο νόμος της Νέας Δημοκρατίας- είναι μόλις 265 σε ολόκληρη την χώρα!Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνώντες σχεδιάζουν, νομοθετούν και αποφασίζουν εκτός κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας…
 Παράλληλα, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις έρχονται ως «τσουνάμι»…Και αυτά ο κόσμος τα βλέπει, ότι δηλαδή τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, παρότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτά μειώθηκαν.
 Τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν βέβαια, αλλά μόνο στους ισολογισμούς των τραπεζών.Δείτε το παράδειγμα της κυρίας που χάνει το σπίτι της για ένα χρέος 15.000 ευρώ.Εδώ έρχεται η σύγκριση με το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ – εν μέσω σκληρού μνημονίου και τρόικας – και με το νόμο 3869, το «νόμο Κατσέλη» της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του κ. Γ. Παπανδρέου, προσέφερε προστασία για την πρώτη κατοικία, που σημειωτέον ο Σύριζα δεν ψήφισε….
Ήταν το μόνο πλαίσιο πραγματικής προστασίας πρώτης κατοικίας, για τους αδύναμους δανειολήπτες και το αναφέρομαι σε αυτό, γιατί οι πολίτες πρέπει να κρίνουν και να συγκρίνουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, ιδίως τώρα που το θέμα της πρώτης κατοικίας επανέρχεται δριμύτερα.
 Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει την επαναφορά του νόμου με νέα επικαιροποιημένα κριτήρια, έτσι ώστε να αφορά πραγματικά «ευάλωτους» δανειολήπτες και να μην προστατεύονται και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
 Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν πως σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη ακρίβεια και πληθωρισμός πάνω από 12%, που τα εισοδήματα έχουν μειωθεί και οι αντικειμενικές αξίες έχουν αυξηθεί, ότι δε μπορεί να έχουμε τα ίδια όρια, προκειμένου να χαρακτηριστεί κάποιος «ευάλωτος».
 Γιατί έτσι, με μόλις 350 ανθρώπους σε ολόκληρη την χώρα να έχουν ρυθμίσει τα δάνεια τους και 1,5 εκατομμύριο να κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους, η κατάσταση ξεκάθαρα τείνει να εκτροχιαστεί. 
 Παρακολουθείστε τη συνέντευξη
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: