Νέα της Ηλείας,Ειδήσεις Ενημέρωση,Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ – «Οι προεκλογικές κραυγές για τη Μακεδονία μετατράπηκαν σε εκκωφαντική απραξία»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ – «Οι προεκλογικές κραυγές για τη Μακεδονία μετατράπηκαν σε εκκωφαντική απραξία»

Ερώτηση Μ. Κατρίνη και 5 ακόμα βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής
σχετικά με τη Διεθνή Ομάδα Ειδικών για τα Μακεδονικά προϊόντα

Ομαδική παρέμβαση πραγματοποίησαν έξι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής (Δ. Αρβανιτάκης, Μ. Κατρίνης, Χ.Κεφαλίδου, Χ.Καστανίδης, Α. Πάνας, γιατον ρόλο της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών που θα μεσολαβεί σταζητήματα εμπορικής χρήσης του όρου «Μακεδονία».

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ανάπτυξης& Επενδύσεων, οι βουλευτές τουΚινήματος Αλλαγής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κρισιμότητα της λειτουργίαςτης επιτροπής, ενώπροβάλλουν το αίτημα για παρακολούθηση της προόδου των εργασιών της από τη βουλή.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει σε πλήρη αοριστία το θέμα της εμπορικής ονομασίας, των εμπορικών σημάτων και της επωνυμίας των προϊόντων της μακεδονικής γης. Ο ρόλος της επιτροπήςθα είναι η εξεύρεση αμοιβαίων λύσεων μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών μέσα σε διάστημα τριετίας, ενώ η συμβουλευτική της δράσηόπως περιγράφεται στο κείμενο της Συμφωνίας,μοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο για έναν «ειλικρινή, δομημένο και με καλή πίστη διάλογο».

Όσο η κυβέρνηση επιδεικνύειδιπλωματική ατολμίακαι δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών και την λήψη δεσμευτικών αποφάσεων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παρανομιών και καταχρήσεων από την άλλη πλευρά, σε βάρος κατοχυρωμένων εμπορικών ονομασιών ελληνικών προϊόντων.Κανείς δεν ξεχνάει ότι τον Μάρτιο του 2019, επιχειρήσεις της γειτονικής χώραςεμφανίστηκαν παράνομα στη διεθνή έκθεση ProWein (Düsseldorf, Γερμανίας) με «Μακεδονικά κρασιά» (“WinesofMacedonia”).

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην καρδιά του επιχειρηματικού κόσμου της Μακεδονίας,δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στις καθυστερήσειςτων γειτόνων για τη σύσταση της ομάδας, ούτε ανακοίνωσε κάποια διπλωματικού ή πολιτικού χαρακτήρα πρωτοβουλία.Δυστυχώς όμως, τα ελληνικά προϊόντα δεν προστατεύονται με «επικοινωνιακές εκστρατείες», αλλά με διπλωματικές και θεσμικές παρεμβάσεις, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φαίνεται πως κάποιοι βιάστηκαν να κρυφτούν πίσω απόέναν «ευκαιριακό πατριωτισμό»,αλλά σήμερα δεν βιάζονται καθόλου να προχωρήσουν σε ουσιαστικές λύσεις.

Οι εκλογές τελείωσαν κ. Μητσοτάκη. Θα συνεχίσετε να μιλάτε με συνθήματα για τη Μακεδονία ή θα προστατέψετε τις ελληνικές επιχειρήσεις; Λυπούμαστε βαθειά, αλλά δεν είστε πια αντιπολίτευση.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: