Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μικροί εξερευνητές… εν δράσει στην Αμαλιάδα!
Μικροί εξερευνητές… εν δράσει στην Αμαλιάδα! - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Μικροί εξερευνητές… εν δράσει στην Αμαλιάδα!

Ρόλο μικρών ‘κυνηγών’ είχαν το Σαββατοκύριακο τα παιδιά στην Αμαλιάδα, τα οποία συμμετείχαν στο Μεγάλο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και ξεχύθηκαν στην πόλη δίνοντας ζωντάνια με τις φωνές και το κέφι τους!

Το Παιχνίδι διοργανώθηκε από τον Δήμο Ήλιδας και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το κυριότερο όλων είναι ότι τα παιδιά που συμμετείχαν το απόλαυσαν με την ψυχή τους.

Φέτος οι ομάδες που οργανώθηκαν ήταν 32 σε αριθμό, με την  συμμετοχή των παιδιών να ξεπερνά τα 140 σε αριθμό, τα οποία επί δύο ημέρες “όργωσαν” την πόλη, πέρασαν από διαδοχικούς σταθμούς στην αναζήτησή τους για τον χαμένο θησαυρό, έλυσαν γρίφους, ασχολήθηκαν με περιβαλλοντικά θέματα, όπως η ανακύκλωση και η βιοποικιλότητα, με την ιστορία της Αμαλιάδας και της Αρχαίας Ήλιδας, ακόνισαν το μυαλό τους, χρησιμοποίησαν την φαντασία τους συνεργάστηκαν για να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα και γνώρισαν καλύτερα την πόλη τους.

Η εμπειρία η καλύτερη ανταμοιβή!

Η αναζήτηση του χαμένου θησαυρού εξελίχθηκε σε ένα παιχνίδι δράσης, το οποίο ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Στην διάρκεια της δεύτερης ημέρας στο επίκεντρο της αναζήτησης των παιδιών βρέθηκε το αθλητικό κέντρο της πόλης και το αποτέλεσμα ήταν να αναδειχθούν δύο νικήτριες ομάδες που έφτασαν ταυτόχρονα στο σημείο που ήταν κρυμμένος ο θησαυρός.

Πρόκειται για την  ομάδα (19) ‘Βολίδες’ που την αποτελούσαν μαθητές της Ε’ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και την ομάδα (3) που την αποτελούσαν μαθήτριες της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, οι οποίοι θα λάβουν ως δώρο ποδήλατα, ενώ πλούσια δώρα θα δοθούν και σε άλλες ομάδες.

Νικητές βέβαια ήταν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία κατάφεραν να λύσουν τους γρίφους και να φτάσουν στο τέρμα και κυρίως γιατί έζησαν μία μοναδική εμπειρία και φυσικά… ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο παιχνίδι!

Μεγάλο ‘ευχαριστώ’ από τον Δήμο Ήλιδας στους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Αμαλιάδας για την συμβολή τους, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν για την συνεργασία τους.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Παναγιώτης Δημητρακόπουλος (6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ (19)

«Το παιχνίδι ήταν τέλειο, είχε δράση, είχε βέβαια και δυσκολίες αλλά είμαι χαρούμενος που κέρδισε η ομάδα μας. Δεν το περίμενα».

Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος  (6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ (19)

«Ήταν λίγο δύσκολο το κυνήγι αλλά μάθαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε, δουλέψαμε πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Ήταν η πρώτη φορά που έλαβα μέρος και σίγουρα θα ξαναδηλώσω συμμετοχή».

Γιάννης Δούλος (6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ (19)

«Ήταν ένα παιχνίδι με δράση, ήθελε σκέψη και το κυριότερο μάθαμε πολλά πράγματα για την πόλη μας».

Μιχαέλα Μπουζιάνου  (2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ (3)

«Ζήσαμε μία πολύ ωραία εμπειρία, οι γρίφοι ήταν πολύ καλοί, μάθαμε πράγματα για την πόλη και φυσικά χαρήκαμε που βρήκαμε τον θησαυρό».

Βάλια Σταμέλλου (2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ (3)

«Το παιχνίδι είναι πολύ ωραίο, μου άρεσε που περάσαμε από πολλά σημεία και είχε πολλές δράσεις, χρησιμοποιήσαμε το μυαλό μας και χάρηκα που βρήκαμε τον θησαυρό».

Δωροθέα Ρούκα (2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ)

«Πρώτη φορά έλαβε μέρος στο παιχνίδι και ήταν πολύ ωραία εμπειρία»

Δήμητρα Κρίσπη (2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ)

«Είναι ωραίο να υπάρχει το παιχνίδι, μάθαμε πολλά πράγματα για την πόλη»

Γεωργία Τζαβάρα (2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ)

«Ζήσαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, έλαβα πρώτη φορά μέρος και μου άρεσε πολύ»

Βανέσα Ντιάνα(2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ)

«Πρώτη φορά έλαβα μέρος, τρέξαμε αρκετά αλλά ήταν ωραία».

Αργυρώ Μπεράτη (2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ)

«Μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα, ήταν ένα ωραίο παιχνίδι»

Διονύσης Βούλτσος- Σπύρος Τσέλας (2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ)

«Το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον, περνάμε καλά, μαθαίνουμε καινούργια πράγματα και αυτό που μετράει είναι η παρέα και ότι δουλεύουμε ομαδικά».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: