Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μικρούτσικος για Πορτοσάλτε: «Μου έκανε από τότε εντύπωση το τζιτζιφιογκέ»
Μικρούτσικος για Πορτοσάλτε: «Μου έκανε από τότε εντύπωση το τζιτζιφιογκέ»

Μικρούτσικος για Πορτοσάλτε: «Μου έκανε από τότε εντύπωση το τζιτζιφιογκέ»«Τον είχαμε από παλιά και θυμάμαι έλεγα του Γιάννη Αλαφούζου “τι τον θες αυτόν;”» θυμάται ο παρουσιαστής για την εποχή που ξεκίναγε ο ΣΚΑΪ

Με ένα ξέσπασμα κατά του Άρη Πορτοσάλτε έγινε η επιστροφή του Ανδρέα Μικρούτσικου στην τηλεοπτική οθόνη, λίγες εβδομάδες μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

Οι δηλώσεις του Πορτοσάλτε έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις τον τελευταίο καιρό και ο παρουσιαστής πήρε μέρος στη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομά του. Συγκεκριμένα, ο Άρης Πορτοσάλτε είχε δηλώσει, πως οι 57 θάνατοι της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη ήταν… «θυσίες», για να φτιάξει η Ελλάδα το σιδηροδρομικό της δίκτυο. Αυτό έφερε την έξαλλη αντίδραση του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτο, ανυπόστατο, ανιστόρητο».

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος δήλωσε: «Έχω μια πάγια αντίληψη για τους δημοσιογράφους και για την ελευθεροτυπία, την οποία πρέπει να δίνεται μάχη να υπάρχει, γιατί τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, θέλουν να τους καθυποτάξουν. Για μένα το Watergate είναι αποτέλεσμα δύο δημοσιογράφων και μιας δημοσιογραφικής έρευνας κόντρα στην CIA και στον Αμερικανό Πρόεδρο. Οι μάχες που δίνουν οι δημοσιογράφοι, είναι απίστευτες, ώστε να αποτελούν από τα πιο φωτισμένα κομμάτια της κοινωνίας. Από την άλλη μεριά υπάρχουν τόσοι διαπλεκόμενοι σε αυτόν τον χώρο, τόσοι κερατάδες, που είσαι αναγκασμένος να διαχωρίζεις τη θέση σου. Πρέπει να διαχωριστεί ο αγωνιστής δημοσιογράφος, ο ερευνητής δημοσιογράφος, από το λαμόγιο. Δεν μπορούμε να το γενικεύουμε. Εγώ λέω και τα ονόματα και τα επίθετα».

«Ο ανεπίτρεπτος, ανυπόστατος, ανιστόρητος του ΣΚΑΙ που τον είχαμε και από παλιά, ο Πορτοσάλτε. Τον είχαμε από παλιά και θυμάμαι έλεγα του Γιάννη Αλαφούζου “τι τον θες αυτόν;”. Κάναμε μαζί τον ΣΚΑΙ και τον έφερε. Μου έκανε από τότε εντύπωση το τζιτζιφιογκέ, το κομιλφό. Δεν είχα τίποτα απολύτως με κανέναν. Τον έβλεπα και έλεγα “τι ναι τούτο ρε Γιάννη;” και καθοδόν άρχισε αυτό το πράγμα να γίνεται ένας μοχλός… Λες και τσεκάρουμε κάθε μέρα τις αντοχές μας ως λαός, λες και τσεκάρω εγώ, το τι άλλο θα μου συμβεί. Πώς τον λένε, γιατί αποφεύγω το όνομά του; Όχι άλλος Πορτοσάλτε στη ζωή μου, κατέκτησα τη ζωή μου, να ζω, να με γλιτώνει η ιατρική, να ζω και δεύτερη και τρίτη φορά, αλλά Πορτοσάλτε κερατά δε θα ξαναβάλω πάνω από το κεφάλι μου».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατέληξε λέγοντας πως «αυτός δεν είναι που είπε “επιτέλους θα φτιάξουμε και δρόμους;” και κάθομαι εδώ και δεν πάω να τον φτύσω; Ήμουν εκεί, όταν εκκολάφτηκε αυτό το αβγό στον ΣΚΑΙ».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: