Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μινιόν: Στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Dimand πέρασε το ιστορικό ακίνητο
Μινιόν: Στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Dimand πέρασε το ιστορικό ακίνητο

Μινιόν: Στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Dimand πέρασε το ιστορικό ακίνητοΤο άλλοτε κραταιό πολυκατάστημα της οδού Πατησίων άλλαξε χέρια με αντίτιμο άνω των 25 εκατ. ευρώ

Στην εταιρεία Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου καταλήγει το ιστορικό κτίριο στην Πατησίων, που στέγαζε το άλλοτε κραταιό πολυκατάστημα Μινιόν.

Στον διαγωνισμό που «έτρεχε» τον τελευταίο μήνα, η Dimand -σύμφωνα με πληροφορίες- κατέθεσε την μεγαλύτερη πρόταση η οποία ξεπέρασε τα 25 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά μέσα στο 2021, ενώ υπήρξαν πέντε δεσμευτικές προσφορές για το 10όροφο κτίριο με συνολική επιφάνεια 20.000 τ.μ.

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε αποτιμηθεί στα 25 εκατ. ευρώ και αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie. Έχει δοθεί από την εταιρεία ως εγγύηση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, αλλά και τη στήριξη των ομολογιούχων στο σχέδιο εξυγίανσης.

Η ιστορία του Μινιόν

Το Μινιόν δέσποζε στη γωνία των οδών Πατησίων και Βερανζέρου στην Αθήνα, κοντά στην πλατεία Ομονοίας και από τη δεκαετία του ’50 το μικρό περίπτερο που ίδρυσε στα μέσα του 1930 ο Γιάννης Γεωργακάς, γινόταν σταδιακά ένα μεγάλο πολυκατάστημα με πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό.

Το πολυκατάστημα είχε καταστραφεί από την πυρκαγιά του Δεκέμβρη του 1980, επαναλειτούργησε 3 χρόνια αργότερα και κρατικοποιήθηκε. Το 1991 περιήλθε ξανά στα χέρια του Γεωργακά.

Μετά το 1998 και τη διακοπή λειτουργίας, το Μινιόν αποκτήθηκε από την Elmec Sports, με στόχο να ανακαινίσει το κτίριο και να λειτουργήσει ξανά ως κατάστημα, ενώ με την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie, το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings S.A.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: