Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου για τα 200 χρόνια από το Έπος του 1821
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου για τα 200 χρόνια από το Έπος του 1821

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου για τα 200 χρόνια από το Έπος του 1821

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού

Ανδρέα Μαρίνου για τα 200 χρόνια από το Έπος του 1821

Στο μήνυμά του για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Με το βλέμμα μας στο Σταυρό της Γαλανόλευκης που με το αντερί και τη φουστανέλα δημιούργησε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης  και τη σκέψη μας στο πρώτο σύνθημα του Αγώνα «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» τιμούμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Εδώ, από τη  Γαστούνη, όπου ο αδελφικός φίλος του Κολοκοτρώνη οπλαρχηγός Γεώργιος Σισίνης, πρωτεργάτης και οραματιστής του έπους του 1821, υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, ύψωσε το χριστιανικό και πατριωτικό λάβαρο της Επανάστασης, υποκλινόμαστε στους ήρωες του Απελευθερωτικού αγώνα που πέρα από καθοριστικό ιστορικό γεγονός, δημιουργεί μια προοπτική αναστοχασμού για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της χώρας.

Η πανελλήνια και παλλαϊκή Επανάσταση με ελληνορθόδοξο χαρακτήρα, ήταν μία εθνικοθρησκευτική εξέγερση για την εκδίωξη των αλλόθρησκων κατακτητών και τη δημιουργία ελεύθερου ελληνικού κράτους. Ήταν αγώνας υπέρ βωμών και εστιών «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία». Ήταν αγώνας για το «ποθούμενο».

Δυστυχώς η υγειονομική κρίση που βιώνουμε ένα χρόνο τώρα, δεν μας  επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε σειρά λατρευτικών, επιστημονικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ώστε να διαδοθεί στις τοπικές κοινωνίες του Δήμου Πηνειού,  το χριστιανικό και πατριωτικό μήνυμα του 1821, μέσα στην πληρότητά του.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Αυτός ο ιερός επαναστατικός και πατριωτικός  αγώνας, που συμπίπτει με την Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  είναι μοναδικός και  δεν μπορεί να παραλληλιστεί ή να ταυτιστεί με κάποια μορφής αντίσταση κατά σύγχρονης απειλής. Συνιστά όμως διαρκή ισχυρή απάντηση στους εθνομηδενιστές.

Είναι θυσιαστικός αγώνας που εκπέμπει διαχρονικά μηνύματα πίστης ενότητας, αλληλεγγύης, αντίστασης, αγωνιστικότητας, γενναιότητας, θυσίας και αυταπάρνησης. Μηνύματα που οφείλει η νεολαία μας να διατηρήσει χαραγμένα στην ψυχή της και να τα μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές.

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση πρέπει να αποτελέσουν αφετηρία εκκίνησης μίας ειρηνικής επανάστασης αρχών, αξιών και ιδανικών.

Αιωνία η μνήμη των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων!»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: