Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μήνυμα ειρήνης από τα παιδιά σε Πύργο και Βάρδα
Μήνυμα ειρήνης από τα παιδιά σε Πύργο και Βάρδα - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Μήνυμα ειρήνης από τα παιδιά σε Πύργο και ΒάρδαΜήνυμα ειρήνης από το νομό μας, όπου γεννήθηκε η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ την αρχαιότητα προς όλο τον κόσμο, έστειλαν χθες το πρωί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας και το 1ο Νηπιαγωγείο Πύργου με εκπαιδευτικές ημερίδες που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το πετυχημένο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Be Active” το οποίο υλοποιείται στη χώρα μας από το Υπουργείο Αθλητισμού-Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στις δράσεις συμμετείχαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ΕΙΡΗΝΗΣ σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά το Πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε:

Ζωγραφική και κατασκευές από τους μαθητές με θέμα την Παγκόσμια Ειρήνη, απαγγελία ποιημάτων και δρώμενων για την ειρήνη από το βραβευμένο εκπαιδευτικό παιδικό βιβλίο: «Αξίες Ολυμπιακές! Απο την Ολυμπία προς… όλο τον κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!» της Δρ. Ιλεάνας Κλοκώνη και δημιουργία του παγκόσμιου σήματος ειρήνης από όλους τους μαθητές στον αύλειο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς  έλαβαν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης φορώντας λευκό ζωγραφισμένο μπλουζάκι από τους ίδιους με θέμα την ειρήνη.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με απελευθέρωση λευκών περιστεριών από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και συμμετοχή σε συμβολική «Κοτινοδρομία» κρατώντας κλαδιά ελιάς του τόπου μας στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ηχηρό μήνυμα στην Ανθρωπότητα: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!

Στο τέλος τα παιδιά έλαβα διπλώματα συμμετοχής του προγράμματος BE ACTIVE της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στα παιδιά μίλησαν για την ημέρα οι διευθυντές των σχολείων Αναστάσιος Καπώνης και Ελένη Τσίτσου, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ιωάννης Λέτζας,  η Αντιπρόεδρος  Συλλόγου Γονέων Βάρδας Μαρία Μπακογιάννη και η υπεύθυνη προγραμμάτων πολιτισμού της Α/θμιας Εκπ/σης νομού Ηλείας Ευγενία Ηλιοπούλου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για το BeActive και τα σχολεία απο την εκπαιδευτικό Ιλεάνα Κλοκώνη.

patris

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: