Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (Union of International Cancer Control).

Σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι σημαντικό ποσοστό των περιστατικών καρκίνου μπορούν να προληφθούν, ενώ μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αποτελεί, δε, μοναδική πρωτοβουλία βάσει της οποίας όλος ο κόσμος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του καρκίνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, σε μήνυμά του αναφέρει:

«Η πρόληψη, η ενημέρωση, η πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση, καθώς και η αποτελεσματική αντιμετώπιση, αποτελούν τα ισχυρά όπλα της ανθρωπότητας έναντι του καρκίνου. Η  Παγκόσμια Ημέρα κατά του  Καρκίνου, έχει για την τρέχουσα χρονιά θέμα «Είμαι και θέλω να …». Αποτελεί μια παρότρυνση με ουσιαστικό περιεχόμενο για δράση κάθε ανθρώπου, πολίτη,  οργανισμού ή κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα και δέσμευση να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση της μάστιγας του καρκίνου. Πρέπει όλοι μας να ενημερωνόμαστε από τους ιατρούς για την περιοδικότητα και το είδος των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται και να προβαίνουμε σε αυτές χωρίς να τις αμελούμε. Οι προκλήσεις για τη νέα χρονιά είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, γι’ αυτό προτρέπουμε όλους να επενδύσουν στην αξία της ενημέρωσης, της πρόληψης και του προ-συμπτωματικού ελέγχου, όπως επίσης να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και  διακοπή του καπνίσματος. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη δρομολογήσει δράσεις με κύριο αντικείμενο την πρόληψη από νεοπλασίες».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: