Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Mήνυμα του Συλλόγου φίλων λίμνης Μουριάς στη μνήμη του προέδρου μας Θεόδωρου Δάββου

Mήνυμα του Συλλόγου φίλων λίμνης Μουριάς στη μνήμη του προέδρου μας Θεόδωρου Δάββου

Ο Θοδωρής Δάββος, ο συνιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου φίλων λίμνης Μουριάς και ποταμού Αλφειού δεν είναι πλέον κοντά μας. Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την αναγέννηση της λίμνης Μουριάς. Στον αγώνα αυτό υπήρξε ακούραστος και ενθουσιώδης. Με μεράκι και πραγματική αγάπη για το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας πρωτοστάτησε στη δημιουργία του πάρκου Αλφειού, ένα πάρκο που για χρόνια φιλοξενούσε ποικίλες εκδηλώσεις και αποτελούσε τόπο συνάντησης.

Ο Θοδωρής ήταν η ζωντανή μνήμη της πόλης και φρόντιζε καθημερινά να θυμίζει στους συμπολίτες μας την ιστορία του τόπου μας που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τα οικοσυστήματα που βίαια καταστράφηκαν. Δεν το έβαζε εύκολα κάτω, παρ΄ όλες τις ματαιώσεις και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την αποκατάσταση της λίμνης φρόντιζε να θυμίζει στους έχοντες την τύχη της πόλης στα χέρια τους την υποχρέωσή τους να αποκαταστήσουν τον υδροβιότοπο της Μουριάς.

Ευγνωμονούσε την λίμνη για όσα του είχε προσφέρει, η λίμνη γι΄ αυτόν ήταν πάντα η «γαλάζια νεράιδα». Οι σκέψεις μας δίπλα στους οικείους του, στη σύζυγό του κ. Αλεξάνδρα, στα παιδιά και στα εγγόνια του που τόσο αγάπησε. Καλό ταξίδι Πρόεδρε!

Φυσιολατρικός Σύλλογος Φίλων λίμνης Μουριάς και ποταμού Αλφειού

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: