Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μήνυσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο δήμαρχος Πηνειού

Μήνυσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο δήμαρχος Πηνειού

Ανδρέας Μαρίνος: Μήνυσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΣΤΑ… ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ

Μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή της 6ης ΥΠΕ καταθέτει ο δήμαρχος Πηνειού  για να ελεγχθεί η νομιμότητα των αποφάσεων του κ. Γιάννη Καρβέλη για μετακινήσεις ιατρών από το ΚΥ Γαστούνης προς δομές οι οποίες δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού.

Η επιστημονική υπεύθυνη του ΚΥ Γαστούνης  κ. Στεφανία Βουλιώτη ενημέρωσε νωρίς χθες το πρωί  το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τις εξελίξεις στο ΚΥ το οποίο είναι Κέντρο Covid 24ωρου βάσεως και Κέντρο Εμβολιασμού.

Από τη δομή, σύμφωνα με την κ. Βουλιώτη  έχουν μετακινηθεί 6 από τους 10 γιατρούς σε διάφορες δομές αλλά όχι στο Νοσοκομείο του Πύργου το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά του  κορωνοϊού! Μάλιστα κάποια στιγμή η ίδια αποκάλυψε το εξής: «Εγώ έχω και στοιχεία για γιατρούς δύο ταχυτήτων οι οποίοι δεν κάνουν καμία εφημερία». Οι εναπομείναντες γιατροί στο ΚΥ  θα συνεχίσουν να κάνουν τις εφημερίες τους αλλά θα μείνουν κενές 8 μέρες. Δηλαδή το ΚΥ Γαστούνης για οκτώ μέρες του μήνα δεν θα εφημερεύει και θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 15.00.

Στην  ενημέρωση ήταν παρών  και ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Παναγούλια.

«Πόλεμος στο νοσοκομείο Πύργου»

Ο δήμαρχος αφού παρακολούθησε την ενημέρωση, πήρε το λόγο: «Δέχομαι πιέσεις από συμπολίτες μου για την λειτουργία του ΚΥ. Ενημερώνω ότι ως δήμος θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα και η ορθότητα των αποφάσεών του  περί μετακινήσεων ιατρών από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης σε διάφορες δομές  αλλά  όχι προς το Νοσοκομείο Πύργου  όπου εκεί διεξάγεται ο πόλεμος και δίνονται σκληρές μάχες κατά του κορονοϊού», τόνισε ο Ανδρέας Μαρίνος και συνέχισε: «Θεωρώ εγκληματική πράξη τις  αποφάσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη οι οποίες προκαλούν την αφαίμαξη του  ΚΥ Γαστούνης, που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη υγειονομικά στιγμή, αφού λειτουργεί και ως κέντρο COVID 24ωρου βάσεως και παράλληλα και ως  Κέντρο Εμβολιασμού. Κάποια στιγμή, όχι τώρα, η αναμόρφωση των δομών Υγείας του νομού μας πρέπει να απασχολήσει και το θεσμικό μέτωπο των δημάρχων». Ο δήμαρχος επίσης σχολίασε το γεγονός ότι «ο διοικητής ουδέποτε έχει επισκεφθεί το ΚΥ Γαστούνης».

«Δεν περισσεύει κανένας»

Ο γιατρός Γιώργος Παναγούλιας, αντιδήμαρχος του δήμου Πηνειού,  που ήταν παρών στη ενημέρωση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο και πρέπει να πολεμήσουμε ως γιατροί με όλες τις δυνάμεις μας. Αν ήταν καλύτερα οργανωμένη η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν θα υπήρχε αυτή η τραγική κατάσταση που παρατηρείται τώρα. Δεν περισσεύει κανένας γιατρός. Το ΚΥ πρέπει να λειτουργεί για να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου. Να λειτουργεί μακριά από προσωπικές διαφορές και αυτός είναι ο στόχος»

Επιστολή Γενικών ιατρών

Ο πρώην επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΥ κ. Δημήτρης Τασσόπουλος διάβασε επιστολή των γενικών ιατρών του ΚΥ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Αυτή τη στιγμή κάποιοι γιατροί αλλά και άλλοι εργαζόμενοι έκαναν αιτήσεις μετακίνησης για λόγους που έχουν αναφέρει στην 6η ΥΠΕ. Πολλές από αυτές έγιναν αποδεκτές από την 6η ΥΠΕ και άλλες όχι. Όλες οι μετακινήσεις είναι σύννομες με απόφαση διοικητή. Το ΚΥ παραμένει ανοικτό και οι ασθενείς εξυπηρετούνται όπως γίνονταν μέχρι τώρα. Η κυρία διευθύντρια αποφάσισε να κλείσει το ΚΥ δύο μέρες του τρέχοντος μήνα και να μην πάρει αυτή και η αναπληρώτρια διευθύντρια μια πρόσθετη εφημερία ενώ ταυτόχρονα όλοι οι γενικοί γιατροί έχουν ήδη πάρει μία πρόσθετη».

Συνάντηση στην 6η ΥΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των ΚΥ Γαστούνης και Βάρδας θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη.

patris

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: