Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μητρόπολη Ηλείας – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: «Αγκαλιάζουν» πρόσφυγες του πολέμου
Μητρόπολη Ηλείας - Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: «Αγκαλιάζουν» πρόσφυγες του πολέμου | Ειδησεις και νέα

Μητρόπολη Ηλείας – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: «Αγκαλιάζουν» πρόσφυγες του πολέμου


Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς το δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Ουκρανίας, που ξεριζώνεται εν μέσω του πολέμου, επιθυμούν να εκφράσουν η Μητρόπολη Ηλείας και ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη φιλοξενία προσφύγων.

Η βούληση να βοηθήσουν εκφράστηκε χθες κατά την διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα στο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο και συνεργάτες του.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης βρέθηκε η πρόταση για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία στις κτιριακές εγκαταστάσεις που διαθέτει η Μητρόπολη Ηλείας στην κοινότητα του Πελοπίου, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ολυμπία.

Οπως συζητήθηκε χθες, Μητρόπολη και Δήμος προτίθενται να συνεισφέρουν στην οργάνωση υποδοχής των προσφύγων, υπό μία προϋπόθεση. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να λάβει μέριμνα ούτως ώστε να χρηματοδοτήσει και να υποστηρίξει το έργο της φιλοξενίας των προσφύγων του πολέμου.

Οπως έγινε γνωστό από τον κ. Γερμανό, από την έναρξη του πολέμου η Μητρόπολη Ηλείας έχει δηλώσει στην Ιερά Σύνοδο την πρόθεσή της να διαθέσει τις εγκαταστάσεις της για τον σκοπό αυτό και να οργανώσει τη φιλοξενία προσφύγων. Ο κ. Γερμανός ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την επιθυμία του να στηρίξει αυτή την πράξη φιλανθρωπίας, ενώ ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε κατά τη συνάντησή τους ότι ως Ελληνες που έχουμε ζήσει την προσφυγιά δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι σε τέτοια δραματικά γεγονότα.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν, επίσης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Ρόη Αντωνοπούλου, και ο πρόεδρος της κοινότητας του Πελοπίου, Δημήτρης Στασινόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: