Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Ω της θαυμαστής και δυναμικής Ορθοδόξου ομολογίας των νέων της Πάτρας…»
ΠΑΤΡΑ

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Ω της θαυμαστής και δυναμικής Ορθοδόξου ομολογίας των νέων της Πάτρας…»


Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών αναφέρει:

Συγκλόνισαν οι νέοι της πόλεως του Αγίου Ανδρέου, οι οποίοι δεκάδες έπεσαν στον Πατραικό Λαό κόλπο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώπιον των Επισήμων και χιλιάδων Λαού που κατέκλυσαν την προβλήτα του Λιμένος για να συμμετέχουν στην τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Οι νέοι μας εφέτος, μας συγκλόνισαν, μας εσυγκίνησαν, μας έκαναν υπερήφανους γιατί μέσα στα νερά του Πατραικού κρατώντας το σύμβολο της νίκης, τον Τίμιο Σταυρό δηλαδή και απλώνοντας μέσα στην θάλασσα μια τεράστια Ελληνική Σημαία, έψαλαν με όλη την δύναμη της ψυχής τους τον Εθνικό Ύμνο, παρασύροντας τον Λαό να ψάλη μαζί τους και να τους χειροκροτή με βαθειά συγκίνηση και υπερηφάνεια.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με βαθειά συγκίνηση και καύχηση εν Κυρίω, για τα νειάτα της Πάτρας, τους επήνεσε γεγονυία τη φωνή, τους ευλόγησε και εξέφρασε τον θαυμασμό του γι’ αυτά τα παιδιά, που με όλη την δύναμη της ψυχής τους ωμολόγησαν Χριστόν Ιησούν τον Αληθινόν Θεόν και Ορθόδοξη Ελλάδα.

«Ποιος μπορεί άρα γε να ξεριζώση από τον Πατρίδα μας, από την Ελλάδα μας, αυτήν την πίστη, την Ορθοδοξία, την ιερά παράδοση, αυτή την παρακαταθήκη, που είναι ζυμωμένη με το αίμα μας, με την πορεία του Έθνους μας και που την κρατάνε σαν πολύτιμο φυλαχτό αυτά τα παιδιά στην καρδιά τους, στο είναι τους ολόκληρο και την ομολογούν μέσα στον σύγχρονο κόσμο; Μπράβο σας παιδιά μου, μας συγκλονίσατε και μας συγκινήσατε σήμερα. Σας καμαρώνομε και σας ευχαριστούμε και προσευχόμεθα στο Θεό για την προκοπή και πρόοδο στη ζωή σας. Για υγιεία και κατά Θεόν ευτυχία…».

Τα παιδιά με ένα στόμα και με μια ψυχή βροντοφώναξαν: «Ζήτω η Ορθοδοξία, Ζήτω η Ελλάδα…» και απλώνοντας την Σημαία ενώπιον του κόσμου, όταν βγήκαν από την θάλασσα, συνέχισαν να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Σεβασμιώτατος, στον νεαρό, στον 15χρονο Χρίστο Βουκελάτο, που έπιασε τον Σταυρό, προσέφερε ένα χρυσό σταυρό για ευλογία και σε όλους τους άλλους από μια εικόνα και άλλες ευλογίες.

Ο νεαρός Χρίστος Βουκελάτος εξέφρασε την μεγάλη χαρά του για την ευλογία που επεφύλαξε ο Θεός να πιάση τον Τίμιο Σταυρό και ευχήθηκε σε όλους από την καρδιά του χρόνια πολλά, ενώ εισέπραξε τις ευχές όλων.

•Νωρίτερα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, εχοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θείας Λειτουργίας και της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
Εκκλησιάσθησαν σύνολον των Τοπικών Αρχόντων, Πολιτικών, Στρατιωτικών, Σωμάτων Ασφαλείας και Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, Συλλόγων κ.λ.π. και μέγα πλήθος ευσεβών Χριστιανών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και τον δρόμο σε μια πρωτοφανή κοσμοσυρροή.

•Μετά την εν τω Ιερώ Ναώ Ακολουθία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με την εικόνα της Βαπτίσεως του Κυρίου, τον Ιερόν Ευαγγέλιο και τον Τίμιο Σταυρό, φερόμενον υπό του Σεβασμιωτάτου. Η ιερά Λιτανεία κατέληξε στον Λιμένα της πόλεως των Πατρών, όπου τον Σεβασμιώτατο ανέμενε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, εν πληθούση Εκκλησία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών.
Στον Λιμένα των Πατρών μετά την υπό της εκκλησιαστικής τάξεως προβλεπομένην τελετήν, έγινε από τον Σεβασμιώτατο η κατάδυσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, για τον οποίον έπεσαν στα νερά του Πατραικού, πληθύς ευσεβών νέων, ως αναφέραμε προηγουμένως.

•Στην προσλαλιά του και στις δηλώσεις του, ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για το σωτήριο μήνυμα της εορτής, για την σημασία της διατηρήσεως της Ορθοδόξου παραδόσεώς μας και ευχήθηκε με την χάρη του Σαρκί Φανέντος και εν Ιορδάνη Βαπτισθέντος Κυρίου μας, να παύση ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία που έχει αιματοκυλίσει δύο ομοδόξους-Ορθοδόξους Λαούς και να επικρατήση στον κόσμο η ειρήνη και η αγάπη του Επιφανέντος Θεού.

ΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑ

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: