Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μητσοτάκης: Την μεθεπόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα κοιτάσματα στη Δυτική Ελλάδα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε υψηλό 10ετίας η τιμή του πετρελαίου

Μητσοτάκης: Την μεθεπόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα κοιτάσματα στη Δυτική Ελλάδα


Την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για τα όποια ενδεχόμενα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση του OPEN και της δημοσιογράφου Σοφίας Φασουλάκη, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η χώρα έχει μία υποχρέωση να γνωρίζει εάν υπάρχουν εντός της ελληνικής επικράτειας κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία να είναι εμπορικά αξιοποιήσιμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζουμε. «Κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι ότι θέλουμε να το μάθουμε και για να το μάθουμε το συντομότερο δυνατόν, προσέθεσε.

Άφησε, δε, εννοηθεί ότι αυτό που θα γίνει είναι να «ερευνηθεί αν υπάρχει το πλαίσιο των εταιρειών για τις όποιες ενέργειες. «Θα πρέπει να σιγουρευτούμε – επειδή τις έρευνες δεν τις κάνουν οι η κυβερνήσεις αλλά εταιρείες – ότι έχουμε το πλαίσιο αυτό των εταιρειών που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον να ερευνήσουν εάν υπάρχουν οικονομικά αξιοποιήσιμα κοιτάσματα στη Δυτική Ελλάδα», κατέληξε.

Ethnos.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: