Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μουσείο απαγόρευσε την είσοδο σε φοιτήτρια λόγω του… στήθους της – News.gr

Μουσείο απαγόρευσε την είσοδο σε φοιτήτρια λόγω του… στήθους της – News.gr


Της ζήτησαν να φορέσει σακάκι, για να μην αποσπάται η προσοχή των επισκεπτών

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός, ότι οι υπεύθυνοι του Μουσείου d’Orsay στο Παρίσι, το οποίο φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα γυμνά της γαλλικής τέχνης, απαγόρευσαν την είσοδο σε γαλλίδα φοιτήτρια εξαιτίας του… πλούσιου στήθους της.

Όπως αναφέρει το BBC, η φοιτήτρια Λογοτεχνίας επισκέφτηκε με μία φίλη της το Μουσείο, φορώντας ένα φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ και με έκπληξη άκουσε στην είσοδο, ότι δεν της επιτρέπεται η είσοδος. Όπως κατήγγειλε η ίδια στο Twitter, σε μία ανάρτηση που έγινε viral, το προσωπικό του Μουσείου της είπε, ότι «οι κανόνες είναι κανόνες» και ότι θα της επέτρεπαν την είσοδο, αν φορούσε το σακάκι της.

Η ίδια αρνήθηκε να το πράξη, δηλώνοντας προσβεβλημένη. Επεσήμανε δε, ότι η φίλη της που την συνόδευε, φορούσε ένα τοπ, που άφηνε ακάλυπτη τη μέση της, ωστόσο κανείς δεν της είπε τίποτα. Μάλιστα, ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία της, με το πώς ήταν ντυμένη εκείνη την ημέρα. Όπως αναφέρει, οι υπάλληλοι του Μουσείου της είπαν, ότι δεν της επέτρεπαν την είσοδο, γιατί το μπούστο της θα αποσπούσε την προσοχή των επισκεπτών από τα εκθέματα, κάτι που είναι αντίθετο με τους κανόνες του Μουσείου, κάτι φυσικά που δεν ισχύει.

Όταν δημοσιοποιήθηκε η ιστορία, το η διοίκηση του Μουσείου επικοινώνησε με την φοιτήτρια και της ζήτησε συγγνώμη. Η ίδια μιλώντας στο BBC, δήλωσε ικανοποιημένη από την συγγνώμη του Μουσείου, όχι όμως και για την σεξιστική αντιμετώπιση της.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: