Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μπορεί ο κοροναϊός να μεταδοθεί όταν μιλάμε ή αναπνέουμε; – medicalnews.gr
Μπορεί ο κοροναϊός να μεταδοθεί όταν μιλάμε ή αναπνέουμε; – medicalnews.gr

Μπορεί ο κοροναϊός να μεταδοθεί όταν μιλάμε ή αναπνέουμε; – medicalnews.grMedical staff work inside intensive care of the Vojvodina clinical centre with patients suffering from coronavirus disease (COVID-19) in Novi Sad, Serbia, April 2, 2020. REUTERS/Fedja Grulovic

” data-medium-file=”https://i1.wp.com/medicalnews.gr/wp-content/uploads/2020/04/koronaios.jpg?fit=300%2C200&ssl=1″ data-large-file=”https://www.iliakanea.gr/wp-content/uploads/2020/04/koronaios.jpg”/>

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται όχι μόνο μέσω του φτερνίσματος και του βήχα, αλλά ακόμα και όταν μιλάμε ή αναπνέουμε.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η Εθνική Ακαδημία Επιστημών (National Academy of Sciences) στον Λευκό Οίκο: «Αν και είναι περιορισμένη η έρευνα ειδικά για τον νέο κοροναϊό, τα αποτελέσματα άλλων ερευνών καταδεικνύουν ότι οι ιοί μπορούν να μεταδοθούν με την αναπνοή».
Όπως αναφέρεται στο CNN, oι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν ότι ο κοροναϊός θα μπορούσε να μεταδοθεί από τα εκνεφώματα της αναπνοής ή της ομιλίας ασθενών.

Τελικά παραμένει ο κοροναϊός στον αέρα;

Έρευνα σε νοσοκομείο στην Κίνα έδειξε ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει στον αέρα όταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές βγάλουν τον προστατευτικό τους εξοπλισμό ή όταν καθαρίζονται τα πατώματα ή όταν απλά το προσωπικό του νοσοκομείου μετακινείται.

Άλλη έρευνα του Πανεπιστήμιου της Νεμπράσκα έδειξε ότι γενετικό υλικό του ιού βρέθηκε πάνω από 2 μέτρα μακριά από τους ασθενείς. Τα δύο μέτρα θεωρούνται η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας για την εκτόξευση σταγονιδίων από τον βήχα ή το φτέρνισμα.

Το πόσο παραμένει ο ιός στον αέρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως πόσα μόρια του κοροναϊού απελευθερώνονται όταν κάποιος μιλάει ή αναπνέει, καθώς και την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.

Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι ο κοροναϊός δεν κολλάει τόσο εύκολα όσο η ιλαρά ή η φυματίωση.

Ο Άντονι Φάουτσι, ένας από τους επιστήμονες που έχει επιστρατεύσει ο Ντόναλντ Τραμπ για τον κοροναϊό, είπε την Τρίτη ότι υπάρχουν σκέψεις στις ΗΠΑ για να συστηθεί η γενική χρήση μάσκας από τον πληθυσμό ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Κοινοποιήστε:

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: