Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Μπράβο Γεωργία»: Τεράστιο κύμα συμπαράστασης για την Γεωργία Μπίκα στο ελληνικό διαδίκτυο
«Μπράβο Γεωργία»: Τεράστιο κύμα συμπαράστασης για την Γεωργία Μπίκα στο ελληνικό διαδίκτυο

«Μπράβο Γεωργία»: Τεράστιο κύμα συμπαράστασης για την Γεωργία Μπίκα στο ελληνικό διαδίκτυο


Για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα μιλάει όλο το Διαδίκτυο σήμερα και ο κόσμος της συμπαραστέκεται και φωνάζει για εκείνη.

Η ιστορία της

Η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 2022 ότι έπεσε θύμα βιασμού σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια ενός πάρτι για την αλλαγή του χρόνου.

Η καταγγελία της προκάλεσε σάλο στα social media εξαιτίας της εμπλοκής γνωστών προσώπων της συμπρωτεύουσας αλλά στο στάδιο της ανάκρισης οι ισχυρισμοί της δεν αποδείχθηκαν και αργότερα, ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον» ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.

Η υπόθεση του βιασμού της μπήκε στο αρχείο πέρσι

Η Γεωργία Μπίκα προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την απαλλαγή του 27χρονου από την κατηγορία του βιασμού.

Η προσφυγή της έγινε παραδεκτή και το ευρωπαϊκό δικαστήριο πρότεινε διακανονισμό ανάμεσα στη Γεωργία Μπίκα και την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Νίκο Διαλυνά, δεν θα γίνει δεκτό.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» δήλωσε στο ThessToday.gr ο κ. Διαλυνάς.

Ηθική δικαίωση για τη Γεωργία

«Από εκεί και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή, αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών» εξηγεί ο κ. Διαλυνάς.

Το ότι η υπόθεση του βιασμού της έγινε παραδεκτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή τον βιασμό, αλλά ότι το Δικαστήριο αποδέχεται πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της Γεωργίας Μπίκα για παραλείψεις και αστοχίες.

Οι χρήστες του Twitter έκαναν λόγο στην πλειοψηφία τους για δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα μετά την είδηση ότι η προσφυγή της έγινε παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι περισσότεροι σχολιάζουν την αστοχία της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση του βιασμού της και αποθεώνουν την επιμονή της Γεωργίας για δικαίωση.

Δείτε τις αναρτήσεις

#metoo #Γεωργια_Μπικα
Μπράβο Γεωργία,μπράβο!!!!
Οταν ξέρεις οτι λες την αλήθεια φτάνεις το μαχαίρι στο κόκκαλο για να βρεις το δίκιο σου,τίποτα δε σε φιμώνει ούτε σε σταματάει..ουτε η ελληνική”ανεξάρτητη”δικαιοσυνη.Οι παραλείψεις κ η διαπλοκή της σε φτάνουν στα πέρατα του κόσμου. pic.twitter.com/RiPx5uBdbB

— Αγγελα (@Gialangy) March 16, 2023

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε παραδεκτή την προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα, αποδεχόμενο πώς υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της για τον βιασμό της σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την
1/01/22. pic.twitter.com/clbMRQbnBI

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) March 16, 2023

Κόλαφος για τις ελληνικές αστυνομικές κ δικαστικές αρχές που αρχειοθέτησαν την καταγγελία της Γεωργιας #Μπίκα για βιασμό από γόνους ισχυρών. Παραδεκτή η προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Επειδή η δικαοσύνη κατοικεί πλέον έξω από την Ελλάδα

— PowerToThePeople ☮️ (@luciad_61) March 16, 2023

Παραιτήσου, ανάξιε να λέγεσαι “δικαστής”! Ξεφτίλας υποτελής είσαι! Ουστ κι εσύ!

Μπράβο, Γεωργία! Στη φυλακή οι ένοχοι!

— georgia1 (@georgia15999798) March 16, 2023

Το ΕΔΔΑ έκρινε παραδεκτη την προσφυγή τής Γεωργίας Μπικα για την υπόθεση του βιασμού τής, καταλογιζοντας ευθύνες στην ΕΛΑΣ, τις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές τής Θεσσαλονίκης.
Στο σκανι ακόμα μια φορά το ελληνικό κράτος καί όχι μόνο αυτό.
Ντροπή..?https://t.co/Ru3sWCDr24

— Il Cinico (@unico_cinico) March 16, 2023

Η Γεωργία Μπικα με την δικαίωση της από το ευρωπαϊκό δικαστήριο εξέθεσε ολους οσους θέλησαν να καλύψουν την υπόθεση του ομαδικού της βιασμού από κάτι πλούσια κωλοπαιδα
Πόσο περήφανη αισθάνεται η ελληνική δικαιοσύνη;
Ήρεμα ρωταω pic.twitter.com/3NuLcVgcMJ

— Marka2‼️ (@Marka2free) March 16, 2023

Παραδεκτή έκανε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την προσφυγή της Γ Μπίκας, για την υπόθεση του βιασμού της, που η ελληνική δικαιοσύνη είχε θέσει οριστικά στο αρχείο. Αποδέχεται δηλ. πως υπάρχει ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της, όσον αφορά στην τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της pic.twitter.com/HpPc8LAHoi

— klemans zavitsanou (@klemanszavitsan) March 16, 2023

Θα το στηρίζω ως το τέλος αυτό το κορίτσι. Για τον αγώνα της, για την επιμονή της… γιατί θέλω την επόμενη φορά που κάποιος θα πει σ’ ένα μελλοντικό θύμα “και που θα τους καταγγείλεις τι θα γίνει; Έγινε κάτι με την Μπίκα;” κάποιοι άλλοι να φωνάξουν “ΝΑΙ, έγινε κάτι με την Μπίκα” pic.twitter.com/oTccSK6OXh

— Mary Lou (@madam_shou) March 17, 2023

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: