Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Μυλωνάς: Οργασμός έργων στη Δυτ. Αχαΐα – Πώς αλλάζουν αστικά κέντρα και χωριά του κάμπου
Μυλωνάς: Οργασμός έργων στη Δυτ. Αχαΐα - Πώς αλλάζουν αστικά κέντρα και χωριά του κάμπου

Μυλωνάς: Οργασμός έργων στη Δυτ. Αχαΐα – Πώς αλλάζουν αστικά κέντρα και χωριά του κάμπου


Η Δυτική Αχαΐα αλλάζει όψη και το επόμενο διάστημα είναι έτοιμη να δρέψει τους καρπούς πολλών ετών. Μια σειρά έργων έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται, με το παζλ των εργοταξίων να οδηγεί στο συμπέρασμα πως το προσεχές διάστημα, ντόπιοι και επισκέπτες, θα μπορούν να απολαμβάνουν μια σειρά από παροχές και υποδομές ανωτέρου επιπέδου.

«Είμαστε στην περίοδο που βλέπουμε να γίνονται πράξη όσα σχεδιάζαμε επί τρία χρόνια, αλλά και όσα είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ηδη σε μια σειρά σημαντικών έργων έχουν τοποθετηθεί οι εργολάβοι και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στα υπόλοιπα» ανέφερε στην «Π» ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δεύτερη μεγάλη ανάπλαση της Κάτω Αχαΐας, παράλληλα εκτελούνται τα έργα μετατροπής των αποθηκών του ΑΣΟ σε πολιτιστικό κέντρο και συνεχίζεται η κατασκευή του νέου Δημαρχείου.

Πολύ σημαντικό κρίνεται και το έργο προστασίας και τεχνητής αναπλήρωσης της ακτής Καλαμακίου, η οποία τα τελευταία χρόνια διαβρώνεται με τον κίνδυνο για τις παράκτιες περιουσίες να ελλοχεύει.

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, το προσεχές διάστημα αναμένεται ένας «οργασμός» έργων. Σύντομα ακολουθούν οι παρεμβάσεις που σχεδίαζε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος σε περιοχές όπως οι Πόρτες και το Σανταμέρι που θα γίνει ανάπλαση. Θα βγει σύντομα στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το οδικό δίκτυο των Βελιτσών, ενώ σύντομα θα βγει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την προμήθεια χαλικιών ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα χρησιμεύσουν σε έργα αγροτικής οδοποιίας.

Παράλληλα, βρίσκεται στη διαγωνιστική φάση τα έργα ασφαλτόστρωσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και προχωρά ο διαγωνισμός για τη τσιμεντόστρωση 120 επικίνδυνων σημείων σε αγροτικούς δρόμους.

«Αυτά είναι τα έργα που είτε ξεκινούν είτε έχουν ξεκινήσει. Πρόκειται για τους κόπους μιας τριετίες, αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Με βάση τις εκτιμήσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα μέχρι το καλοκαίρι. Ο στόχος μας από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ήταν η αναβάθμισης της ζωής των δημοτών μας» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 

Παράλληλα, η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας είναι έτοιμοι για σημαντικές παρεμβάσεις προς όφελος μικρών και μεγάλων. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για τον διαγωνισμό που περιλαμβάνει την ανακατασκευή σε έξι παιδικές χαρές (δύο στην Κάτω Αχαΐα και από μία σε Λακκόπετρα, Καλαμάκι, Λιμνοχώρι και Λουσικά) αλλά και στις πλατείες του Ριόλου, των Λουσικών, του Ελαιοχωρίου και του Αχαϊκού.

Τα καλλωπιστικά έργα δεν θα μείνουν μόνο στις πλατείες όμως, καθώς ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι έτοιμος να εκτελέσει μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων και επεκτάσεων φωτισμού σε πολλές κοινότητες της επικράτειας.

Τέλος, αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής Μυλωνά είναι ο αθλητισμός. Σε αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζονται τα γήπεδα 5Χ5 και μπάσκετ στην Κάτω Αχαΐα, στο άμεσο μέλλον το ταρτάν στο γήπεδο Κάτω Αχαΐας, θα φτιαχτεί το γήπεδο στο Σπάσμα, θα γίνουν επισκευές στο γήπεδο Λιμνοχωρίου, ενώ θα τοποθετηθεί και ο χλοοτάπητας στο γήπεδο Κρίνου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: