Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ν. Δένδιας: Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης
Ν. Δένδιας: Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης - ertnews.gr

Ν. Δένδιας: Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης


«Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με θέμα «40 χρόνια τα Ιόνια Νησιά στην Ενωμένη Ευρώπη. Το όνειρο, η πραγματικότητα, το αύριο». Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «δεν είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή αποκομίζουμε οφέλη, είμαστε μέλη διότι ανήκουμε στην Ευρώπη, μέσω της ιστορίας και του πολιτισμού μας», ενώ χαρακτήρισε την Ε.Ε. «το πιο φιλόδοξο εγχείρημα στην ιστορία του πλανήτη».

«Αρκετοί θεωρούν ότι η ανάπτυξη και η ευημερία που απολαμβάνει σήμερα η πατρίδα μας είναι δεδομένες και αυτονότητες», σημείωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε: «Ξεχνούν ότι σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Δεν είμαστε μέλη της EE επειδή αποκομίζουμε οφέλη. Είμαστε μέλη διότι ανήκουμε στην Ευρώπη, μέσω της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας. Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης. (Από τον χαιρετισμό μου, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, σε εκδήλωση της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων) pic.twitter.com/IlPCubp7Dh

— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 12, 2021

«Η ασφάλεια του ανήκειν σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις και η ισότιμη συμμετοχή μας στη λήψη των αποφάσεων της δύναμης αυτής, η ελευθερία της μετακίνησης, της εργασίας, της χρήσης του ίδιου νομίσματος, η συμβολή της Ένωσης στην περιφερειακή ανάπτυξη, είναι μερικά μόνο παραδείγματα του οφέλους της Ελλάδας από την ένταξή της στην Ένωση» προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών και τόνισε: «Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, τις ευκαιρίες που μας προσφέρει η ΕΕ, αλλά να τη βοηθήσουμε να γίνει ακόμη πιο αποδοτική για τον πολίτη».

ertnews.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: