Ν.Καλάκος: «Ισχυρά κίνητρα για να στελεχωθεί η Δημόσια Υγεία της Ηλείας»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ν.Καλάκος: «Ισχυρά κίνητρα για να στελεχωθεί η Δημόσια Υγεία της Ηλείας»

Ν.Καλάκος: «Ισχυρά κίνητρα για να στελεχωθεί η Δημόσια Υγεία της Ηλείας»

-Για τα προβλήματα του ΓΝ Ηλείας ενημερώθηκε από τον διοικητή και την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου ο Ηλείος οικονομολόγος

Ν.Καλάκος: «Ισχυρά κίνητρα για να στελεχωθεί η Δημόσια Υγεία της Ηλείας»

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία της Ηλείας τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (21.7) με τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Χρήστο Χριστόπουλο, και την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, ο Ηλείος οικονομολόγος και τ. Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών Νίκος Καλάκος, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του, Γιάννη Αγγελόπουλο.

Ο Νίκος Καλάκος συζήτησε αρχικά με τον κ. Χριστόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, και στη συνέχεια πληροφορήθηκε αναλυτικά από την κ. Σαραντοπούλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και τα αιτήματά τους για την επίλυσή τους.

Η πρόεδρος της Ένωσης εξήγησε στον Ηλείο οικονομολόγο πως η διασπορά δυνάμεων σε περισσότερες από μία νοσηλευτικές μονάδες, σε συνδυασμό με την έλλειψη οικονομικών κινήτρων και τις αντίξοες συνθήκες εργασίας, έχουν οδηγήσει στη διαρροή ιατρικού προσωπικού είτε προς τα κεντρικά νοσοκομεία σε μεγάλα αστικά κέντρα είτε προς το εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι προκηρύξεις προσλήψεων να αποβαίνουν «άγονες».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη καθιέρωσης του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και τη γενικότερη αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας προς την κατεύθυνση ενός ισχυρού και πλήρως επανδρωμένου νοσοκομείου στην Ηλεία με την ταυτόχρονη ίδρυση νέων υγειονομικών δομών που θα καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες του πληθυσμού, όπως π.χ. η φροντίδα των ηλικιωμένων ή η μακροχρόνια θεραπεία.

Ο Νίκος Καλάκος κατέγραψε όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα που διατυπώθηκαν, εκφράζοντας αρχικά τη σύμφωνη γνώμη του για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, και επισήμανε πως θα πρέπει η πολιτεία να χορηγήσει ισχυρά κίνητρα προς τους γιατρούς και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους, ώστε να καλυφθούν τα κενά στις νοσηλευτικές μονάδες.

«Οι γιατροί της Ηλείας επιτέλεσαν αξιοθαύμαστο έργο εν μέσω πανδημίας και συνεχίζουν να υπερβάλλουν εαυτούς σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες, φροντίζοντας για την υγεία των συμπολιτών τους. Θεωρώ υποχρέωση της πολιτείας –και θα αγωνιστώ για αυτό- να στελεχώσει επαρκώς όλες τις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας, κάνοντας την ανάλογη ιεράρχηση αναγκών, και να δώσει στο ιατρικό προσωπικό ουσιαστικά κίνητρα για να στελεχωθεί η Δημόσια Υγεία και να τερματιστεί το φαινόμενο των “άγονων” προκηρύξεων. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που σώζουν ζωές και να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στην κοινωνία», δήλωσε.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: