Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ν.Κυριαζής: ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ (επιβεβλημένη απάντηση)

Ν.Κυριαζής: ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ (επιβεβλημένη απάντηση)


“Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολογία αλλά κυριότατα στάση ζωής. Πολλές φορές το τέρας αυτό εμφανίζεται καθαρά κι είναι πανταχόθεν ορατό. Άλλοτε είναι υφέρπον και εκδηλώνεται ως συμπεριφορά που θέλει να συκοφαντήσει , να σπιλώσει, να εξοντώσει ηθικά και ψυχολογικά. Πρέπει λοιπόν, να είμαστε επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι απέναντι σε όσα ακούμε και βλέπουμε γύρω μας.


 Οι κατηγορίες στο πρόσωπο μου, για την στάση μου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με παρουσιάζουν ως κάποιον που κινείται από ταπεινά ελατήρια. Είναι αυτονόητο ότι ο κατ’ εξοχήν δημοκρατικός θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δείχνει καμία ανοχή σε αυτούς που επιβουλεύονται τους θεσμούς της δημοκρατίας. Ο λύκος που ντύθηκε αρνάκι και τιμητής μπήκε στη θέση του και πολιτικά και με τη σφραγίδα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ωστόσο δεν εφησυχάζουμε. Το αυγό του φιδιού είναι πάντα εδώ και οι ενεργοί πολίτες επαγρυπνούμε για να εμποδίσουμε πάση θυσία την εκκόλαψη. Δεν συγκαταλέγομαι σε αυτούς που αδιαφορούν για τον κίνδυνο ή τον υποτιμούν. Δεν είμαι όμως κι από αυτούς που πυροβολούν με άσφαιρα ή παραβιάζουν τους κανόνες της δημοκρατίας και εκτρέπονται του θεσμικού τους ρόλου για να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κάνουν μικροπολιτική. Δεν επεδίωξα και δεν επιδιώκω θέσεις και οφίτσια για να ικανοποιήσω ματαιοδοξία και τσέπη. Μετέχω στα κοινά για να συμβάλλω με την όποια δύναμή μου στη βελτίωση των όρων ζωής των συμπολιτών μου. Δε διακατέχομαι από σύνδρομα επίδειξης και μεγαλομανίας, αλλά από τη φιλοδοξία να γίνω μέρος της λύσης των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά της η τοπική μας κοινωνία .


  Λοιπόν, οι ελάχιστοι άσπονδοι φίλοι που με στοχοποιούν και με συκοφαντούν δεν ξέρω ποια ικανοποίηση βρίσκουν σε αυτό. Δεν είμαι αυτό που προσπάθησαν να με παρουσιάσουν. Δηλαδή, ανεκτικός ή φιλικά προσκείμενος στο ναζιστικό μόρφωμα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι απέναντι.


 Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον Υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος, και μόνον αυτός έχει δικαίωμα να παύσει αιρετούς << για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος  ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Επόπτη Ο.Τ.Α. και  σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου>> αποτελούμενου από ανώτατους τακτικούς δικαστές ( άρθρο 237 νόμου 3852/10 όπως αντικαταστάθηκε με το νόμο 4555/18).


 Επομένως είναι φανερό ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που γνωρίζει τη νομοθεσία και μάλιστα πιστεύει στη Δημοκρατία δεν έχει το δικαίωμα να ενεργήσει ως Υπουργός των Εσωτερικών”.                                                      
       Νώντας Κυριαζής, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: