Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ν. Ρωμανός (Γ.Τ. ΝΔ) στο Πρώτο για υπόθεση Πάτση: Ακαριαία η αντιμετώπιση από τον Πρωθυπουργό (audio)

Ν. Ρωμανός (Γ.Τ. ΝΔ) στο Πρώτο για υπόθεση Πάτση: Ακαριαία η αντιμετώπιση από τον Πρωθυπουργό (audio)


«Προφανώς είναι μια προβληματική περίπτωση, γι’ αυτό και ήταν ακαριαίος ο τρόπος αντιμετώπισης από τον Πρωθυπουργό και για μένα αυτό είναι το σημαντικό και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τους πολιτικούς μας αντιπάλους» τόνισε ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Με το που υπάρξει ζήτημα που έχει να κάνει με τις αρχές, τις αξίες και την ηθική συγκρότηση αυτής της παράταξης, η οποία είναι και διαχρονική αμέσως και διαχρονικά, όπως έκανε σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης, η αντιμετώπιση είναι ακαριαία» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα γιατί τώρα ελήφθη η απόφαση διαγραφής του από την στιγμή που ο κ. Πάτσης ισχυρίζεται ότι ήταν γνωστή η επιχειρηματική του δραστηριότητα του, ο κ. Ρωμανός σημείωσε πως «η συνολική εικόνα και η ολοκληρωμένη εικόνα των δραστηριοτήτων του κ. Πάτση είναι κάτι το οποίο αναλύθηκε και γι’ αυτό ζητήθηκαν και εξηγήσεις γιατί ήρθε στο προσκήνιο και όλοι το μάθαμε προχθές». «Γι’ αυτό ζητήθηκαν αυτές οι εξηγήσεις προχθές, κρίθηκαν ανεπαρκείς και το ίδιο ακριβώς θα γινόταν αν ερχόταν εις γνώση μας πριν από ένα χρόνο ή πριν από τέσσερα χρόνια. Προφανώς αν είχαμε γνώση αυτής της συγκεκριμένης συνολικής εικόνας των δραστηριοτήτων του κ. Πάτση πριν από ένα χρόνο, πριν από δύο χρόνια ή πριν τις εκλογές, ούτε θα είχε μπει καν στο ψηφοδέλτιο» συμπλήρωσε.

Είναι μια ευκαιρία, ανέφερε ο κ. Ρωμανός, γεγονότα σαν αυτά και περιπτώσεις σαν αυτές «να μας κάνουν όλους να ομονοήσουμε στην ανάγκη να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το πλαίσιο που αφορά τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή πόθεν έσχες».

Σε σχέση με τις καταθέσεις των πόθεν έσχες τα τρία χρόνια που είναι βουλευτής ο κ. Πάτσης, ο κ. Ρωμανός επισήμανε ότι «πράγματι, το πόθεν έσχες για τη χρήση του 2019 κατατέθηκε, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή-γιατί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει συνεργασία και με ορκωτό λογιστή και με δικαστικούς, δεν είναι μια αυθαίρετη επιτροπή της Βουλής που κάνει ό,τι θέλει, έχει πολύ σημαντικές δικλείδες ασφαλείας- άρα λοιπόν, ο ορκωτός λογιστής εντόπισε συγκεκριμένα ζητήματα ανακρίβειες ουσιαστικά όσον αφορά στην καταγραφή συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση». Στην συνέχεια, ανέφερε ο κ. Ρωμανός προσκομίστηκαν τα παραστατικά που ζητήθηκαν, έγιναν εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις από τον βουλευτή, έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή αυτές και κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού που έχει αυτή την ευθύνη για αυτή την Επιτροπή και χειρίστηκε την υπόθεση, ουσιαστικά αρχειοθετήθηκε με την έννοια ότι έγιναν αποδεκτές αυτές οι τροποποιητικές δηλώσεις. «Αλλά επειδή υπήρξαν παραλείψεις και για το 2020 και εντεύθεν, υπάρχει έρευνα αυτή τη στιγμή που συνεχίζεται και μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής, αυτή η έρευνα ουσιαστικά επισπεύδεται» επισήμανε ο κ. Ρωμανός.

Σε ό,τι αφορά το ότι ο κ. Πάτσης κρατάει την έδρα, ο κ. Ρωμανός υπογράμμισε «εγώ θα καλούσα, αν μπορώ να το κάνω, τον κύριο Πάτση να παραδώσει την έδρα στο κόμμα, αυτό νομίζω ότι είναι το ηθικά σωστό».


Σχετικά με όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υπόθεση Πάτση, ο κ. Ρωμανός δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «αξιοποιεί ζητήματα που δεν υπάρχουν, πόσο μάλλον ένα υπαρκτό ζήτημα». «Άρα προφανώς στην προσπάθεια αξιοποίησης αυτού του ζητήματος θα κοιτάξει να στοχοποιήσει όποιον μπορεί και να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο ότι έχει στοχοποιηθεί ο κύριος Πιερρακάκης, αλλά είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι τα ΕΛΤΑ πέρασαν στο Υπερταμείο με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό μας ζητούσαν οι ξένοι ακριβώς για να μην υπάρχει ο έλεγχος από την ελληνική κυβέρνηση».

«Σε όλα αυτά τα ζητήματα, νομίζω ότι αυτό το οποίο πρέπει να βάζουμε στη ζυγαριά και να κρίνουν και να συγκρίνουν οι πολίτες είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται. Από τη μία λοιπόν έχεις μία κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει με τον τρόπο που είδαμε τέτοια ζητήματα ακαριαία, αποτελεσματικά και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και από την άλλη συγκρίνουμε με προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο και ποτέ δεν είδαμε να δρουν έτσι ενώ κυβερνούσαν» είπε καταλήγοντας ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: