Ν.Θεοδώρου:''...ουδέποτε απαντήθηκε στους 650 "αποτυχόντες", γιατί επελεγησαν οι 52 και όχι κάποιοι άλλοι, σε τι υπερτερούσαν οι επιλεγέντες έναντι αυτών;''
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ν.Θεοδώρου:”…ουδέποτε απαντήθηκε στους 650 “αποτυχόντες”, γιατί επελεγησαν οι 52 και όχι κάποιοι άλλοι, σε τι υπερτερούσαν οι επιλεγέντες έναντι αυτών;”

Ν.Θεοδώρου:”…ουδέποτε απαντήθηκε στους 650 “αποτυχόντες”, γιατί επελεγησαν οι 52 και όχι κάποιοι άλλοι, σε τι υπερτερούσαν οι επιλεγέντες έναντι αυτών;”

Το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους καθοριζουν τις αξίες και τις αρχές που πρέπει να διέπουν τους λειτουργούς της κεντρικής κυβέρνησης κα των ΝΠΔΔ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη διοίκηση με βάση την αρχή της “ίσης” μεταχείρησης. Όλες οι αποφάσεις της διοίκησης πρέπει να είναι αιτιολογημένες. Τα όργανα της διοίκησης πρέπει να αποφασίζουν με βάση τις αρχές της αμεροληψίας,της διαφάνειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ακόμη και στη περίπτωση που ο νόμος δεν επιβάλλει στη διοίκηση τη τήρηση κάποιων τυπικών προϋποθέσεων ή διαδικασιών, για λόγους έκτακτων αναγκών, είτε αυτό αφορά ανάθεση έργων, είτε προσλήψεις εποχιακού προσωπικού, αυτή δεν δρα ανεξέλεγκτα, αλλά υποχρεούται να τηρεί τις συνταγματικές επιταγές, τις γενικές αρχές των νόμων που διέπουν τις δράσεις αυτές και τέλος να τηρεί τον όρκο που δίνει κάθε δημόσιο πρόσωπο (πρωθυπουργός, υπουργοί, δήμαρχοι, δημ. υπάλληλοι κλπ) όταν αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους. Υπάρχει κάποιος δημόσιος άρχοντας ή πολίτης που να διαφωνεί με τα παραπάνω;

Στη βάση αυτή λοιπόν κρίνουμε είτε τις απευθείας αναθέσεις, είτε τις προσλήψεις χωρίς προκαθορισμένα κριτήρια, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες για ευνοιοκρατία, ρουσφετολογία, διαφθορά κλπ.

Επόμενα λέμε ναι στην ανάπτυξη που θα φέρει θέσεις εργασίας, όχι όμως σε πρακτικές του μακρινού παρελθόντος που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και δημιουργίας “υποτελών πολιτών” για την ανεύρεση μίας θέσης εργασίας.

Δεν κατακρίνουμε τους συνδημότες μας που επελέγησαν σε μία θέση εργασίας, που μπορεί και να δικαιούνταν αυτή, αλλά αναζητούμε ευθύνες από αυτούς και κρίνουμε εκείνους τους δημόσιους άρχοντες που δεν αιτιολογούν τις αποφάσεις των, που εκμεταλλεύονται τους δημότες και με αντάλλαγμα την ψήφο τους προσφέρουν μια θέση εργασίας σ’αυτούς.

Στις τελευταίες προσλήψεις του δημάρχου Πύργου, ουδέποτε απαντήθηκε στους 650 “αποτυχόντες”, γιατί επελεγησαν οι 52 και όχι κάποιοι άλλοι, σε τι υπερτερούσαν οι επιλεγέντες έναντι αυτών;

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: