Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ναξιώτικος καλόγηρος με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα: Πληθωρικός και πεντανόστιμος
Ναξιώτικος καλόγηρος με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα: Πληθωρικός και πεντανόστιμος

Ναξιώτικος καλόγηρος με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα: Πληθωρικός και πεντανόστιμος

Σε συνεργασία με φορείς και ιδρύματα που στηρίζει διαχρονικά, η bwin προσφέρει σε παιδιά, οικογένειες και νέους με εγκεφαλική παράλυση τα απαραίτητα εφόδια για τη νέα σχολική χρονιά.

Υλικά

  • 800γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
  • 400γρ. γραβιέρα Νάξου, σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
  • 3 κολοκυθάκια, σε κύβους
  • 2 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πατάτες στη μισή ποσότητα ελαιολάδου μέχρι να μαλακώσουν και τα κρατάτε στην άκρη.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα ή σύρμα (κάνει πολύ καλή δουλειά) για να μην σβολιάσει.

Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα και πιει τα υγρά του σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε. Όταν το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτετε την ντομάτα, 1 ποτήρι νερό, πιπέρι, κανέλα και αλάτι. Σιγομαγειρεύετε για μισή ώρα μέχρι να γίνει ο κιμάς και 10 λεπτά περίπου πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε τους κύβους της γραβιέρας. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: Olivemagazine.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: