Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Νέα BMW X2 xDrive25e με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης – News.gr
Νέα BMW X2 xDrive25e με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης – News.gr

Νέα BMW X2 xDrive25e με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης – News.grΔιατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Advantage Plus, M Sport και M Sport X

Η νέα BMW X2 xDrive25e είναι το πρώτο Sports Activity Coupe (SAC) που υπόσχεται απόδοση και μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη σε μία plug-in υβριδική φιλοσοφία κίνησης. Με έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς, η X2 xDrive25e πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία έως 57 χλμ στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας και ο θερμικός κινητήρας παράγουν 220 ίππους, ενώ η αλληλεπίδρασή τους δημιουργεί ένα σύστημα AWD προσαρμοσμένο για υβριδικό μοντέλο.

Το λανσάρισμα της νέας X2 xDrive25e ξεκινάει τον Ιούλιο του 2020. Πέραν της επαναστατικής τεχνολογίας κίνησης, το plug-in υβριδικό μοντέλο θα περιλαμβάνει πληθώρα νέων στοιχείων σχεδίασης και εξοπλισμού. Το κομψό εμπρός τμήμα χωρίς φώτα ομίχλης, υποστηρίζει τη σπορ εικόνα του SAC, ενώ προβολείς LED με ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών βελτιώνουν την ορατότητα.

Η γκάμα κινητήριων συνόλων, που για πρώτη φορά πλαισιώνεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία Power Of Choice (Η Δύναμη της Επιλογής) του BMW Group και καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών στις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές αγορές. Αυτή περιλαμβάνει από βασικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και diesel, μέχρι το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο και το σπορ μοντέλο, X2 M35i με μέγιστη ισχύ 306 ίππων.

Σχεδίαση

Η νέα X2 xDrive25e λανσάρει νέα στιλιστικά στοιχεία και προτάσεις εξοπλισμού που θα διατίθενται με όλες τις εκδόσεις του SAC. Η πιο εντυπωσιακή καινοτομία είναι η νέα σχεδίαση του εμπρός τμήματος. Η καθαρή, απέριττη φυσιογνωμία, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τα μοντέλα M Sport και M Sport X, διαμορφώνει δυναμική εμφάνιση. Η λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών, που ενσωματώνεται στους στάνταρ LED προβολείς, αντικαθιστά τα προηγούμενα στρογγυλά, φώτα ομίχλης. Ακόμα και στη βασική έκδοση, η εμφάνιση του εμπρός τμήματος αναδεικνύεται από μαύρα, high-gloss σχεδιαστικά στοιχεία. Επιπλέον, ένα high-gloss μαύρο πλαίσιο στις κάτω εισαγωγές αέρα υπογραμμίζει τη σπορτίφ και σοφιστικέ γοητεία του SAC. Χάρη στην στοχευμένη ενεργοποίηση του φωτισμού στροφής, η νέα λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών φωτίζει αμφότερες τις πλευρές του δρόμου όταν ο καιρός υπονομεύει την ορατότητα του οδηγού. Επιπλέον, η γκάμα ειδικού εξοπλισμού που διατίθεται για την X2 πρόκειται να επεκταθεί. Στο μέλλον, η λειτουργία Real Time Traffic Information με ενημέρωση οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο θα περιλαμβάνεται στο Πακέτο Business. Επίσης, η παλέτα εξωτερικών χρωματισμών θα εμπλουτιστεί με την έκδοση Phytonic Blue metallic.

Τεχνολογία eDrive

Η ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός 3κύλινδρου κινητήρα καύσης και ενός ηλεκτροκινητήρα εξασφαλίζει αποδοτική λειτουργία για την X2 xDrive25e. Όπως ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, η μπαταρία υψηλής τάσης που τον τροφοδοτεί με ενέργεια προέρχεται από την τέταρτη και τελευταία γενιά της τεχνολογίας eDrive, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Αποδίδει ισχύ 95 ίππους, ροπή 165 Nm και μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου ενός σταδίου. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.5 λίτρου αποδίδει μέγιστη ισχύ 125 ίππων και μέγιστη ροπή 220 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου Steptronic. Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, που χαρίζει στη νέα BMW X2 ευελιξία. Επιπλέον, η μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς είναι ταχεία και προσαρμοσμένη με ακρίβεια στη εκάστοτε οδηγική κατάσταση, υπό όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες, διασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα ελκτικής πρόσφυσης και ευστάθειας.

Το άθροισμα της ισχύος του θερμικού κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα είναι 220 ίπποι. Η μέγιστη συνδυασμένη ροπή και των δύο κινητήριων μονάδων είναι 385 Nm. Κατά τη εκκίνηση και την επιτάχυνση, η άμεση παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Η νέα X2 xDrive25e ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 χλμ/ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα. Επίσης, στις απότομες επιταχύνσεις και στις προσπεράσεις, η ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος κίνησης ενισχύει σημαντικά το σπορ χαρακτήρα του οχήματος, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 195 χλμ/ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την απόδοση του συστήματος κίνησης στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων υποστηρίζοντας τον θερμικό κινητήρα σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας του.

Αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία

Η ενέργεια για την ηλεκτροκίνηση είναι αποθηκευμένη σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία κυψελών, η μπαταρία υψηλής τάσης έχει ιδιαίτερα υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 10,0 kWh, προσφέρει στην X2 xDrive25e ηλεκτρική αυτονομία έως 57 χλμ στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Στο πλαίσιο του BMW Charging, ένας επιτοίχιος φορτιστής i Wallbox διατίθεται για γρήγορη, πρακτική και αποδοτική φόρτιση στο σπίτι. Η κάρτα φόρτισης BMW Charging Card επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερους από 320.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο. Μία πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή ηλεκτρική πρίζα μέσα σε πέντε ώρες περίπου, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να επιτυγχάνεται μετά από 3,8 ώρες. Μία 100% φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε επιτοίχιο φορτιστή διαρκεί περίπου 3,2 ώρες, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να ανακτάται μετά από 2,4 ώρες.

Έλεγχος συστήματος κίνησης και τρία προγράμματα λειτουργίας

Ο «ευφυής» έλεγχος του plug-in υβριδικού συστήματος εγγυάται όχι μόνο μία ‘on demand’ μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς, αλλά μία εξαιρετικά αποδοτική συνεργασία θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Στην πορεία, δεδομένα πλοήγησης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για προσαρμογή του συστήματος ελέγχου κίνησης στο προφίλ της διαδρομής, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό χρήσης ηλεκτροκίνησης σε κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμα λειτουργίας με τη βοήθεια του διακόπτη eDrive στην κεντρική κονσόλα. Εναλλακτικά, αντί της στάνταρ ρύθμισης AUTO eDRIVE, μπορεί να ενεργοποιηθεί το MAX eDrive mode, με το οποίο η X2 xDrive25e αναπτύσσει τελική ταχύτητα έως 135 χλμ/ώρα αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Το Save Battery mode επιτρέπει την διατήρηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή την αύξηση αυτής μέσω ανάκτησης ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να γίνει οικονομία στη χρήση ενέργειας για να αξιοποιηθεί αργότερα στο πρόγραμμα αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε αστικές περιοχές.

Υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας, αποκλειστικός εξοπλισμός

Χάρη στην έξυπνη εγκατάσταση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι ελάχιστα μικρότερη έναντι των εκδόσεων X2 με συμβατικό σύστημα κίνησης. Ο ωφέλιμος αποθηκευτικός χώρος παραμένει ακριβώς ίδιος. Το plug-in υβριδικό μοντέλο διαθέτει επίσης μεταβλητό εσωτερικό. Με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε διαιρούμενη διάταξη  40 : 20 : 40, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται από 410 σε 1.290 λίτρα.

Τόσο η δομή του αμαξώματος όσο και η ρύθμιση της ανάρτησης έχουν εναρμονιστεί με την ειδική κατανομή βάρους της X2 xDrive25e. Για βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, η ευθυγράμμιση των ελατηρίων και αμορτισέρ έγινε με συνάρτηση το χαμήλωμα του οχήματος κατά 10 συγκριτικά με τα συμβατικά μοντέλα.

Επιπλέον, η ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο γκάμα στάνταρ εξοπλισμού περιλαμβάνει μία ηχητική προειδοποίηση προστασίας πεζών καθώς και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, 2-ζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού και στάνταρ air condition (A/C), που ελέγχεται και απομακρυσμένα με ένα Smartphone μέσω του BMW Connected. Ειδικές ενδείξεις για το υβριδικό μοντέλο στο Control Display παρέχουν πληροφορίες όπως ροή ενέργειας, τρέχον και προηγούμενο επίπεδο κατανάλωσης και αναλογία των συνολικών χιλιομέτρων που καλύπτονται από το όχημα με τον ηλεκτροκινητήρα και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης αντίστοιχα.

Η νέα X2 xDrive25e διατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Advantage Plus, M Sport και M Sport X.

Νίκος Τσάδαρης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: