Νέα ηλεκτρονική απάτη και στην Ηλεία
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέα ηλεκτρονική απάτη και στην Ηλεία
Νέα ηλεκτρονική απάτη και στην Ηλεία – ζητούν το pin του κινητού - Ilia.news

Νέα ηλεκτρονική απάτη και στην Ηλεία


Δεν έχουν τέλος τα κόλπα που σκαρφίζονται κάποιοι επιτήδειου για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων ανθρώπων!

Η μια ηλεκτρονική απάτη διαδέχεται την άλλη και αφού πλέον έχει «πέσει σύρμα» ότι υπάρχουν απάτες που στοχεύουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, η νέα απάτη έχει στόχο… τα κινητά τηλέφωνα και συγκεκριμένα τα pin.

Αναγνώστες του «Ilia.news» μας ανακοίνωσαν ότι τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν δεχθεί μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα που μοιάζουν με τα μηνύματα από τον πάροχο της κινητής τους τηλεφωνίας (στην συγκεκριμένη περίπτωση της Cosmote). Το μήνυμα αναφέρει ότι γίνεται επιβεβαίωση λογαριασμού και πως ο κάτοχος του τηλεφώνου θα πρέπει να εισάγει τοpinτου στον υπερσύνδεσμο (link) του μηνύματος, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση. Μάλιστα το μήνυμα αναφέρει ότι το linkισχύει για 3 μόνο λεπτά, προκειμένου ο κάτοχος του κινητού να «αγχωθεί» ότι κινδυνεύει να «κλειδώσει» το κινητό του και να δώσει το pinτου χωρίς να το σκεφτεί πολύ!

Βέβαια, βάζοντας τον αριθμό pinστο linkτου μηνύματος, οι απατεώνες στην άλλη άκρη της γραμμής δημιουργούν έναν «κλώνο» του κινητού τηλεφώνου, το οποίο αν είναι συνδεδεμένο με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κατόχου του τηλεφώνου αποκτούν αμέσως πρόσβαση σε αυτούς… και τους αδειάζουν!

Προσοχή λοιπόν και σε αυτά  τα μηνύματα. Και όποιος λάβει τέτοιο μήνυμα και έχει τις αμφιβολίες του, ας επικοινωνήσει με τον πάροχό του και ας ρωτήσει πρώτα εάν βρίσκεται σε εξέλιξη από την εταιρεία κάποια τέτοια διαδικασία!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: