Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Νεαρές Αλβανίδες έφτιαξαν εφαρμογή για θύματα οικογενειακής βίας – News.gr
Νεαρές Αλβανίδες έφτιαξαν εφαρμογή για θύματα οικογενειακής βίας – News.gr

Νεαρές Αλβανίδες έφτιαξαν εφαρμογή για θύματα οικογενειακής βίας – News.grΣτη γειτονική χώρα το φαινόμενο έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις

Τρία νεαρά κορίτσια από την Αλβανία, ηλικίας 16 ετών, ανέπτυξαν μία ηλεκτρονική εφαρμογή προκειμένου να βοηθήσουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, να λειτουργήσουν υποστηρικτικά προς αυτά και έτσι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει την Αλβανία, όπου -σύμφωνα με το Reuters, μία στις δύο γυναίκες κακοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο.

Η εφαρμογή που πρόκειται να λανσαριστεί την Παρασκευή, ονομάζεται «GjejZâ» (σ.σ. «Βρες τη Φωνή σου» και πήρε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας για κορίτσια, που έγινε στις ΗΠΑ.

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αλβανία και επηρεάζει άμεσα εμάς τις νέες κοπέλες, που το βιώνουμε συζητώντας το με τους φίλους μας», τονίζει η Jonada Shukarasi, μία από τις τρεις φίλες που ανέπτυξαν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με την Iris Luarasi, επικεφαλής μίας εθνικής γραμμής για κακοποιημένες γυναίκες, το 2018 αναφέρθηκαν 4.000 τέτοιες υποθέσεις όπως έδειξε σχετική έρευνα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: