Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέες μορφές ηλεκτρονικής απάτης – Θύματα αρκετοί Ηλείοι
Νέες μορφές ηλεκτρονικής απάτης - Θύματα αρκετοί Ηλείοι - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Νέες μορφές ηλεκτρονικής απάτης – Θύματα αρκετοί ΗλείοιΟλοένα και περισσότερους νέους τρόπους βρίσκουν το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι προκειμένου να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αδειάσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Μέχρι πρότινος, πολλές περιπτώσεις απάτης ολοκληρώνονταν έχοντας ως βασικό τους στόχο τους τραπεζικούς λογαριασμούς κυρίως επιχειρήσεων, ωστόσο ο νέος τρόπος επιδιώκει την πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αναγνωστών που αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες έχουν δεχθεί διάφορα μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα από αποστολέα που φέρει στοιχεία παρόμοια με αυτά των εκάστοτε παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικότερα, ο τρόπος που πραγματοποιούν την απάτη είναι ο εξής:

Το μήνυμα αναφέρει ότι γίνεται επιβεβαίωση λογαριασμού και πως ο κάτοχος του τηλεφώνου θα πρέπει να εισάγει το pin του στον υπερσύνδεσμο (link) του μηνύματος, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.

Μάλιστα, το μήνυμα αναφέρει ότι το link ισχύει για 3 μόνο λεπτά, προκειμένου ο κάτοχος του κινητού να «αγχωθεί» ότι κινδυνεύει να «κλειδώσει» το κινητό του και να δώσει το pin του χωρίς σκέψη!

Κάνοντας όμως κάποιος πολίτης το λάθος και πληκτρολογώντας το pin στο link του μηνύματος, δίνεται η δυνατότητα στους επιτήδειους να δημιουργήσουν ένα «κλώνο» του κινητού τηλεφώνου, το οποίο αν είναι συνδεδεμένο με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κατόχου του τηλεφώνου αποκτούν αμέσως πρόσβαση σε αυτούς και τους αδειάζουν!

Οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους πολίτες για κάθε παράξενο μήνυμα και σε περίπτωση που κάποιος λάβει κάτι και έχει αμφιβολίες, οφείλει να επικοινωνήσει με τον πάροχό του και να μάθει αν στην εταιρεία οφείλονται οι ενέργειες αυτές ή αν πράγματι κάποιος προσπαθεί να τους πάρει τις οικονομίες τους.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: