Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέες βολές από Μοράντ, αυτή τη φορά για Φεστιβάλ
Νέες βολές από Μοράντ, αυτή τη φορά για Φεστιβάλ - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Νέες βολές από Μοράντ, αυτή τη φορά για ΦεστιβάλΑιχμές προς την δημοτική αρχή και την υλοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ, έριξε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, που επεσήμανε πως το φετινό φεστιβάλ στερείται συγκεκριμένης φιλοσοφίας και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην σύνδεσή του με την περιοχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ειδικότερα με το Κάστρο Χλεμούτσι.

Μάλιστα ο κ. Μοράντ τόνισε πως ο μέχρι πρότινος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Βούκανος δεν αποχώρησε από αυτό επειδή έληξε η θητεία του αλλά αντιθέτως ο ίδιος παραιτήθηκε αφήνοντας πίσω του ένα έτοιμο πρόγραμμα για την υλοποίησή του. Τέλος, ο κ. Μοράντ, έκανε λόγο για την παντελή απουσία εκδηλώσεων του Φεστιβάλ για τη Μικρασιάτικη Καταστροφή, που φέτος εορτάζονται τα 100 χρόνια αυτής, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, έχει τρεις μεγάλες κοινότητες προσφύγων, στην Νέα Μανολάδα, στην Κάτω Παναγιά και στους Αγίους Θεόδωρους και χαρακτήρισε πρωτοφανή την ένταξη εγκαινίων διάνοιξης δρόμου μέσα στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, επιρρίπτοντας για ακόμα μια φορά ευθύνες στον δήμαρχο, Γιάννη Λέντζα, κατηγορώντας τον για «μικροπολιτική» και «τακτική αυτοπροβολή».

«Όπως είναι γνωστό το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για 10 χρόνια ταξίδεψε τον Δήμο μας σε κάθε γωνία του κόσμου με τις υπέροχες εκδηλώσεις και ερμηνείες και την διεθνή προβολή μέσω ΕΡΤ world και ΕΡΤ2.

Απέκτησε τον τίτλο διεθνές με την στήριξη του Δήμου και την αξία και το μεράκι του τότε καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιώργου Βούκανου και τον ευχαριστούμε για αυτό!

Από 18/5/2018 είναι μέλος του E.F.F.E και ανήκει επίσημα πλέον στην Ευρωπαϊκή οικογένεια των Φεστιβάλ ως μέλος του EUROPEAN FESTIVAL ASSOCIATION.

Στα δύο χρόνια της πανδημίας συνέχισε την προβολή του Δήμου και βραβεύθηκε τρείς φορές, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή από τον Δήμο. Βραβείο tourism awards 2020, βραβείο International travel awards το 2021 και βραβείο tourism awards για το 2021.

Η συνεργασία σταμάτησε, όχι γιατί έληξε η σύμβαση με τον κ. Βούκανο η οποία ήταν μέχρι τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής αλλά γιατί ο κ. Βούκανος παραιτήθηκε, αφού πρώτα είχε προγραμματίσει τις περισσότερες εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ.

Η μεγάλη παρακαταθήκη παραμένει και έπρεπε να αξιοποιηθεί και να συνεχιστεί ο θεσμός, με νέο καλλιτεχνικό διευθυντή.

Στο παρελθόν έχουν παρελάσει από το Φεστιβάλ μεγάλα ονόματα του πενταγράμματος και πολλές αξιόλογες συμμετοχές από το εξωτερικό με διεθνή φήμη.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, στον δήμο μας υπάρχουν τρεις μεγάλες κοινότητες προσφύγων, στην Νέα Μανολάδα, στην Κάτω Παναγιά και στους Αγίους Θεόδωρους και η δημοτική αρχή δεν ενέταξε καμία εκδήλωση μέσα στο φεστιβάλ ώστε να τιμήσει τους ανθρώπους αυτούς!

Το φετινό Φεστιβάλ στερείται συγκεκριμένης φιλοσοφίας και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην σύνδεση του Φεστιβάλ με την περιοχή μας και ειδικότερα με το Κάστρο Χλεμούτσι.

Τέλος, πρωτοφανής η ένταξη εγκαινίων διάνοιξης δρόμου μέσα στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ!

Δικαιολογούμε τον κ. Λέντζα που φοβούμενος μια ακόμα αποτυχημένη εκδήλωση, όπως αυτή του απολογισμού στο ΑΣΤΡΟΝ, χρησιμοποιεί την Φιλαρμονική της Στουτγκάρδης για να εξασφαλίσει την παρουσία κόσμου!

Έστω και αν δεν συμμετάσχουν οι συμπολίτες μας θα έχει εφεδρικούς τους Γερμανούς φιλοξενούμενους!

Πρόκειται για πρωτοφανές τέχνασμα της μικροπολιτικής και της τακτικής αυτοπροβολής του Δημάρχου», ανέφερε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Μοράντ.

PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: