Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας: Εγκρίθηκε το έργο – Τι μένει τι φεύγει για ΚΕΤΧ | Ειδησεις
Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας: Εγκρίθηκε το έργο - Τι μένει τι φεύγει για ΚΕΤΧ

Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας: Εγκρίθηκε το έργο – Τι μένει τι φεύγει για ΚΕΤΧ | Ειδησεις


Ενα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση ενός σύγχρονου αστυνομικού μεγάρου βρίσκεται η Πάτρα, μετά και τη έγκριση της χρηματοδότησης του έργου από τη διυπουργική επιτροπή του ΣΔΙΤ που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Στο νέο κτίριο που θα ανεγερθεί με χρηματοδότηση μέσω Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, στην παραχωρημένη πλέον για 50 χρόνια έκταση του ΚΕΤΧ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μετακομίσουν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Με άλλα λόγια θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται στον 3ο και 4ο όροφο του μεγάρου της ΕΛΑΣ, στην Ερμού.

Επιπλέον, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Μεταγώγων από το κέντρο της πόλης – επί της οδού Ιωάννου Βλάχου- , του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και του Α’ Αστυνομικού Τμήματος που συστεγάζονται σε ακίνητο στην περιοχή της Ανθούπολης. Θα κατασκευαστεί σκοπευτήριο, η ύπαρξη του οποίου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διαρκούς εκπαίδευσης των ενστόλων και παιδικός σταθμός. Υπό επεξεργασία φέρεται πως είναι η πρόταση της μετακίνησης του μηχανοκίνητου στόλου της Αστυνομίας, από το παρκινγκ της οδού Αμερικής για λόγους ασφαλείας. Η κατασκευή του σύγχρονου κτιρίου θα συνοδευτεί και από την οικιστική ανάπλαση της περιοχής.

Τη δημιουργία του μεγάρου διεκδίκησε σθεναρά το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ωστόσο το πρόσωπο που το 2017 έβαλε τα «θεμέλια» προτείνοντας την έκταση του ΚΕΤΧ και μετέπειτα μέχρι και σήμερα «έτρεξε» το αίτημα, ήταν ο νυν αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κατσανιώτης: Είναι υποχρέωσή μου να δίνω λύσεις

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας τίθεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης και η σημερινή εξέλιξη με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί σηματοδοτεί τη θετική κατάληξη ενός προσωπικού στοιχήματος και μίας πορείας διαρκούς συνεργασίας με το σύνολο των αρμοδίων αρχών και φορέων». Επισήμανε, επίσης, την αναγκαιότητα του έργου τόσο για το αστυνομικό προσωπικό και τις αυξημένες απαιτήσεις της δημόσιας ασφάλειας, όσο και για την αναβάθμιση μιας ιστορικής περιοχής: «Αποδεικνύεται ότι με σχέδιο, επιμονή και υπομονή, μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Ο Α.Κατσανιώτης με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο

Προσωπικά, ως υφυπουργός, αλλά κυρίως ως πολιτικός εκπρόσωπος της Αχαΐας, έχω χρέος να κάνω τα πάντα προκειμένου να δίνονται λύσεις και εκκρεμότητες πολλών ετών να επιλύονται. Συνεχίζω με την ίδια διάθεση και την ίδια αποφασιστικότητα. Μαζί μπορούμε!».

 

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: