Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέο κρούσμα με την Omicron στην Ιταλία, στα 11 συνολικά στη χώρα
Νέο κρούσμα με την Omicron στην Ιταλία, στα 11 συνολικά στη χώρα

Νέο κρούσμα με την Omicron στην Ιταλία, στα 11 συνολικά στη χώρα

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996


Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 17.030 κρούσματα κορωνοϊού και 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 588.000 διαγνωστικά τεστ, το 2,9% εκ των οποίων προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 708 ασθενείς με τον ιό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 5.385. Συνολικά, εντοπίστηκαν 11 περιστατικά κορωνοϊού με την παραλλαγή Όμικρον στην Ιταλία. Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε σήμερα στην περιφέρεια Βένετο. Πρόκειται για έναν άνδρα σαράντα ετών, ο οποίος δεν παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στο μεταξύ, η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στις βορειοανατολικές περιφέρειες της χώρας, και σε πολίτες ηλικίας 20 με 30 ετών. «Και στην Ιταλία διαπιστώνεται αύξηση των κρουσμάτων, έστω και πιο περιορισμένη απ’ ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», προσθέτει το Ινστιτούτο.

Συνολικά, το 50% των κατοίκων της χώρας άνω των 80 ετών, έχει λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Προκαλεί ανησυχία, όμως, το ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια πολίτες 30 με 59 ετών, ακόμη δεν έχει κάνει ούτε την πρώτη δόση των εμβολίων.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στους τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση η αναμνηστική, ανοίγει από τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα

Στους 694 οι διασωληνωμένοι, 97 θάνατοι, 6.201 τα νέα κρούσματα

Δραματικές οι ελλείψεις Φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με την 1η ΥΠΕ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: