Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης στο Πανεπιστημίο Πατρών με υπογραφή Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί Διευθυντές του Πανεπιστημίου Πατρών - Διαδικασία 15 ετών!

Νέος ακαδημαϊκός χάρτης στο Πανεπιστημίο Πατρών με υπογραφή Κατερίνας Σακελλαροπούλου


Με τη χθεσινή της υπογραφή, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άνοιξε τον δρόμο για την εφαρμογή του νέου ακαδημαϊκού χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών.
Εντός των ημερών δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος το Πανεπιστήμιο Πατρών θα είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας που θα λειτουργήσει με τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη του.

Η εξέλιξη αυτή βάζει οριστικό τέλος στις όποιες φωνές διαμαρτυρίας υπήρχαν, κυρίως από τους φορείς του Αιγίου,
για την μετακίνηση της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα. Αυτό είναι πλέον βέβαιο και θα συμβεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το ίδιο ισχύει και με όλες τις άλλες αλλαγές που προβλέπει ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης πλην της απορρόφησης του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα το Αγρίνιο από καινούργιο τμήμα με αντικείμενο το περιβάλλον και την αειφορική γεωργία το οποίου θα δημιουργηθεί το 2023 – 2024.

Οι βασικές αλλαγές που περιλαμβάνει ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης είναι οι εξής:

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
1. Συνένωση των Τμημάτων «Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής» με έδρα το Μεσολόγγι, «Γεωπονίας» (Αμαλιάδα) και «Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής»(Μεσολόγγι) σε «Τμήμα Γεωπονίας» με έδρα το Μεσολόγγι.
2. Δημιουργία Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας με αντικείμενο τη Διαχείριση Αγροτικών Πόρων και Περιβάλλοντος από το 2023-24.
3. Μετονομασία του Τμήματος «Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών» σε τμήμα «Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών» με έδρα το Μεσολόγγι.
4. Συνένωση του Τμήματος «Διοίκησης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων» με έδρα το Αγρίνιο με το Τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων» στο Αγρίνιο. Προτείνεται η δημιουργία τομέα «Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων» στο «Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων».

ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ / ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Συνένωση του Τμήματος Μουσειολογίας (Πύργο) με το Τμήμα «Ιστορίας-Αρχαιολογίας» (Αγρίνιο) με ονομασία Τμήμα «Ιστορίας-Αρχαιολογίας» και έδρα την Πάτρα.

Η ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
Μεταφορά της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: