Νέος ανάδοχος για την 28η Οκτωβρίου
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νέος ανάδοχος για την 28η Οκτωβρίου
Νέος ανάδοχος για την 28η Οκτωβρίου - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Νέος ανάδοχος για την 28η Οκτωβρίου


Νέο ανάδοχο, με ποσοστό μέσης έκπτωσης 8,17%, για την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου ανακήρυξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύργου, σε συμμόρφωση με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, με το έργο να οδεύει ολοταχώς προς την συμβασιοποίηση.

Παράλληλα, η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε για το θέμα στις 12 Οκτωβρίου 2022 ανέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου την εκτέλεση των εργασιών και των ενεργειών που απαιτούνται για τη συνέχιση της διαδικασίας σύναψης σύμβασης με αντικείμενο το ανωτέρω έργο.

Σκοπός του έργου με τίτλο «Ανάπλαση τμήματος οδού 28ης Οκτωβρίου», προϋπολογισμού 733.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» , είναι η συγκεκριμένη οδός στο κέντρο του Πύργου να μετατραπεί σε μια οδό ελκυστική και προσβάσιμη, ταυτόχρονα όμως να ικανοποιεί τις καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων του Πύργου, των περαστικών, αλλά και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και από άλλες περιοχές μιας και ο συγκεκριμένος αποτελεί συνδετήριο άξονα με την κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου η παρέμβαση προσδιορίζεται από το σημείο που τελειώνει ο πεζόδρομος της 28ης Οκτωβρίου, στο ύψος της οδού Μπιζανίου, έως το ύψος του κόμβου της 28ης Οκτωβρίου, με την οδό Ρήγα Φεραίου (ΔΟΥ Πύργου).

Περιλαμβάνει την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και του οδοστρώματος της οδού, με ιδιαίτερη έμφαση των τμημάτων έμπροσθεν του 2ου δημοτικού σχολείου, του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Ηλείας και της συμβολή της οδού με την οδό Μπιζανίου, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων καθώς και πρασίνου.

Η συνολικής παρέμβαση ανέρχεται στα 7.350,00 τετρ. μέτρα περίπου. Βασικός άξονας της πρότασης είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της οδού, η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, φιλικό αστικό περιβάλλον προς τα ΑμεΑ καθώς και η ασφαλής αναβάθμισή της

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: