Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νικολακόπουλος: Υιοθετεί την πρόταση για μετονομασία της Δυτικής Ελλάδος σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια»
Νικολακόπουλος: Υιοθετεί την πρόταση για μετονομασία της Δυτικής Ελλάδος σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια» | Ειδησεις Πάτρα νέα

Νικολακόπουλος: Υιοθετεί την πρόταση για μετονομασία της Δυτικής Ελλάδος σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια»


«Κομβικό ρόλο για την επόμενη ημέρα στην Δυτική Ελλάδα θα αποτελέσει η “Ολυμπιακή Γη” της Ηλείας, ο κοινός τόπος που ενώνει όλους τους πολίτες της Ηλείας, της Δυτικής Ελλάδας, των απανταχού Ελλήνων αλλά και της υφηλίου». Με την ανωτέρω δήλωση ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος υιοθετεί και στηρίζει την πρόταση που έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στην διάρκεια των εργασιών της 2ης ημέρας του συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, όπου παρέστη και ο βουλευτής και απεύθυνε χαιρετισμό,  για μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή «Ολυμπιακή Περιφέρεια».

Τον συγκεκριμένο όρο είχε διατυπώσει από το έτος 2017 ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, όταν είχε προτείνει μετονομασία που θα έχει ως συστατικό στοιχείο της επωνυμίας το όνομα της Ολυμπίας και όπως επισημαίνει ο κ. Νικολακόπουλος, οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποκτήσει την δική της ταυτότητα έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Παγκόσμιο τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την αρχαιότητα, τον τόπο που δίνει το φως για την διεξαγωγή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που σηματοδοτεί την Ιερή Εκεχειρία, την παγκόσμια ειρήνη, τον αμοιβαίο σεβασμό, την συμφιλίωση των λαών.

Η παγκόσμια προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιερή γη της Αρχαίας Ήλιδας, είναι η βάση για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηλείας και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Νικολακόπουλος στέκεται ιδιαιτέρως στα σημαντικά βήματα που είτε έχουν δρομολογηθεί είτε είναι σε εξέλιξη στην γη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως είναι η σημαντική επένδυση της Microsoft, η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της Ολυμπιακής Ακαδημίας, η δημιουργία και λειτουργία του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών, καθώς και η δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε θετική κατεύθυνση είναι και η κίνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να τιτλοφορήσει τη νέα τουριστική της ταυτότητα σε «OLYMPIAN LAND», δηλαδή «Ολυμπιακή Γη», βάζοντας στο επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία για να χτίσει το τουριστικό προφίλ της περιοχής.

“Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλείται να κάνει το επόμενο βήμα στο μέλλον και για να γίνει αυτό πρέπει να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες που θα της δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για να αφήσει πίσω της παρωχημένες αντιλήψεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος και να πορευτεί με γνώμονα την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, που θα την καταστήσουν κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και τουριστικό προορισμό. Με αφετηρία μας το παγκόσμιο σύμβολο, την Αρχαία Ολυμπία, θα αποκτήσουμε ισχυρή ταυτότητα ώστε να αναδειχθεί ο τόπος μας και όλες οι περιοχές της Περιφέρειάς μας. Προβάλλουμε και αναδεικνύουμε τον τόπο μας και τα Ολυμπιακά ιδεώδη και αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες της περιοχή μας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος, με την επισήμανση ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να ενώνει όλους τους πολίτες της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: