ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο, αναφέρθηκε στη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών.

«Λέω καθαρά: κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Και απαντάει η ΝΔ: «όχι οι πρώτες εκλογές είναι βατήρας, δυόμιση μήνες αστάθεια». Άρα ποιος προσφέρει αστάθεια, εγώ ή η ΝΔ; Η ΝΔ. Όταν λέει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός στον κ. Κουβαρά, τον συνάδελφό σας, ότι οι πρώτες εκλογές είναι «βατήρας» και όχι εκλογές που η λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να δώσει την ευκαιρία για κυβέρνηση σταθερότητας, τότε αυτός που οδηγεί τη χώρα στην αστάθεια είναι ο πρωθυπουργός, κανείς άλλος» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αν οι πολίτες μου δώσουν τη δύναμη να μπορώ συγκρουστώ με αυτά τα κατεστημένα που έχουν καταρρακώσει τη χώρα, να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους απογοητεύσω, διότι δεν έχω καμία δέσμευση», ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το περίγραμμα της πολιτικής στόχευσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ο πρωθυπουργός πάνω στην αγωνία του να κρατήσει τη θέση εξουσίας, καθώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για αυτόν και για την κυβέρνηση, θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές. Είμαι σίγουρος ότι μετά την καταγγελία του περί αλαζονείας, θα έρθει η καταγγελία περί οικογενειοκρατίας που θα με αφορά. Το λέω αυτό χαριτολογώντας διότι καλό θα είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς και να μένουμε στην πολιτική. Και η πολιτική λέει ότι ο ελληνικός λαός είναι σε μια εποχή που βιώνει καταρράκωση της αγοραστικής του δυνατότητας. Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, ο κόσμος δεν θα μπορεί να κάνει διακοπές. Οι τιμές είναι στα ύψη και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στην οικονομία» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «ο Ερντογάν για να κρατήσει την καρέκλα του, θα διχάσει την Τουρκία, θα βάλει φυλακή όποιον πάει απέναντί του, θα κάνει εισβολή ξανά στη Συρία. Είναι ικανός για όλα. Οφείλω όμως να σας πως ότι ο τελευταίος κρίκος αυτής της αυταρχικής και βαθιά αλαζονικής πολιτικής στρατηγικής θα είναι η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα, είναι μια χώρα που έχει αποτρεπτική ισχύ, είναι χώρα μέλος της ΕΕ και της ζώνης του ευρώ. Δεν είναι εύκολο ο Ερντογάν να δημιουργήσει ένα πραγματικά έντονο επεισόδιο με την Ελλάδα, διότι μπορεί αυτό το επεισόδιο να τον οδηγήσει σε μια ήττα που θα ήταν καταστροφή για τον ίδιο».

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο υψηλό κόστος διαβίωσης εν μέσω ανατιμήσεων και πληθωρισμού. «Η κυβέρνηση αδυνατεί να κάνει παρεμβάσεις και πρέπει να απολογηθεί για αυτό. Επιμένουμε στο πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας για να φανεί στο τιμολόγιο η άμεση πτώση της τιμής. Στη φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας και όχι αυτά που εμφανίζει ή θα εμφανίζει με κοινή υπουργική απόφαση. Εμείς για αυτό δεν ψηφίσαμε την τροπολογία, γιατί θεωρούμε ότι γίνεται «μαγείρεμα», ότι δεν είναι τα πραγματικά υπερκέρδη αυτά που θα εμφανίσει» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ΕΔΩ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: