Νίκος Κοροβέσης: «Μήνυμα αισιοδοξίας από τις εορτές εξόδου»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νίκος Κοροβέσης: «Μήνυμα αισιοδοξίας από τις εορτές εξόδου»

Νίκος Κοροβέσης: «Μήνυμα αισιοδοξίας από τις εορτές εξόδου»

Τηλεοπτική Διάδραση  Τέχνης στο κτίριο Χρυσόγελου εν όψει των εορτών Εξόδου 2021  στην Ι. Π. Μεσολογγίου

          Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021,στο ιστορικό κτίριο «Χρυσόγελου» στην Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού  της ΠΔΕ πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Διάδραση Τέχνης σε τηλεοπτική μορφή , τιμώντας την 195η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων τηρουμένων των το υγειονομικών  μέτρων για τον covid 19.

           Το κτίριο «Χρυσόγελου» υποδέχθηκε τον αρχαιότερο Σύλλογο  Αη-Συμιωτών,  ο οποίος τραγούδησε το παραδοσιακό τραγούδι του Μπότσαρη. Παράλληλα μικρή ομάδα μαθητριών  του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή) η οποία είχε ελεγχθεί υγειονομικά  διάνθισε την εκδήλωση με απαγγελίες ποιημάτων από τους «Ελεύθερους  Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού.

  Επίσης ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσε η έκθεση που φιλοξενείται στο κτίριο με τίτλο «Μαθηματάρια» του Ι. Δακαλάκη, για τα ελληνικά σχολεία κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

 Τους συμμετέχοντες στην τηλεοπτική    Διάδραση Τέχνης  υποδέχθηκαν  στο κτίριο Χρυσόγελου  οι Αντιπεριφερειάρχες: Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης και Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας τονίζοντας ότι  η ΠΔΕ, για μία ακόμη φορά, απέδειξε ότι, ακόμα και στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία, χάρη στο εναλλακτικό Σχέδιο Πολιτισμού που έχει εκπονήσει, μπορεί να κρατήσει ψηλά τη σημαία του Πολιτισμού και να πραγματοποιεί άρτια οργανωμένες συμβολικές   δράσεις  με τη μορφή μηνυμάτων τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα επανα-σύνδεσης με την Ιστορία και τον Πολιτισμό και τονίζοντας ότι το Μεσολόγγι     υπήρξε η τελευταία μεγάλη αχειροποίητη Ακρόπολη του Ελληνισμό ,ένα  ύψος που δεν μετριέται με τα κοινά  ανθρώπινα μέτρα.

«Και τα ερείπια του Μεσολογγιού είναι γιομάτα από μία τέτοια ομιλητικότητα,

που κανείς  λόγος δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: