ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης «βάλσαμο» στην προσπάθεια ανασυγκρότησης
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης «βάλσαμο» στην προσπάθεια ανασυγκρότησης

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης «βάλσαμο» στην προσπάθεια ανασυγκρότησης

*Τι επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού

για το πλαίσιο αξιοποίησης και στην περιοχή μας.

Η διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης μετά από την παρατεταμένη περίοδο ύφεσης λόγω πανδημίας και αυστηρών περιοριστικών μέτρων που δεν άφησαν σημαντικά περιθώρια για δράσεις και πρωτοβουλίες,  μπορεί να αποτελέσει «βάλσαμο» στην προσπάθει ανασυγκρότησης και ομαλής επιστροφής στην κανονικότητα της ζωής μας…

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, όταν ερωτηθείς σχετικά, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της σωστής και ουσιαστικής διαχείρισης της βοήθειας του Ταμείου στη Δυτική Ελλάδα, τόσο για την Αυτοδιοίκηση, όσο και για τον Ιδιωτικό Τομέα, μεγάλο μέρος του οποίου αντιμετωπίζει ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα και «βλέπει» με επιφύλαξη την «επόμενη μέρα» αυτής της πανδημίας.

Ο κ. Κοροβέσης τόνισε με την ευκαιρία, ότι μέσω του  Ταμείου Ανάκαμψης θα δοθεί η δυνατότητα την οποία θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε, για ριζικές παρεμβάσεις σε έργα συνολικού και συγκροτημένου σχεδιασμού ανάπτυξης. Ειδικότερα για την Ηλεία οι πόροι του θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις για ζητήματα που εκκρεμούν επί σειρά ετών και θεωρούνται ανυπέρβλητα (π.χ. το θέμα των Οικιστικών Ζωνών, η ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης ή ακόμη και ο πολεοδομικός – ρυμοτικός σχεδιασμός συγκεκριμένων περιοχών με τουριστικό – πολιτιστικών και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον).

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού πρόσθεσε επιπλέον την αναγκαία ενίσχυση στον επιχειρηματικό τομέα  σε ένα πλαίσιο ταχύριθμο, ουσιαστικό, και χωρίς μεγάλες επιβαρύνσεις χρηματοδότησης που θα ανοίξει τον δρόμο για την επενδυτική δραστηριότητα στην Ηλειακή αγορά.

Αναμφιβόλως δηλώνει ο κ. Κοροβέσης με τέτοια διαδικασία είναι δυνατόν να στηριχθούν πραγματικά αξιόλογες πρωτοβουλίες που θα παρουσιάζουν ώριμες μέλετες για υψηλές επιχειρηματικές αποδόσεις και θα είναι σε θέση να αλλάξουν τις συνθήκες, να δημιουργήσουν τόνωση της απασχόλησης και να φέρουν σταδιακά αισιόδοξο κλίμα που όλοι χρειαζόμαστε για την μετά – πανδημία εποχή.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε άλλη σχετική ερώτηση ο κ. Κοροβέσης απάντησε ότι κινούνται σε θετική κατεύθυνση οι προσπάθειες μεταρρύθμισης που στοχεύουν σε πιο ευέλικτο τρόπο  υλοποίησης, και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο πρόσφατο σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε και έχει σχέση με τις παρεμβάσεις και ειδικές διατάξεις οι οποίες προβλέπονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, η απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης ή άλλων γραφειοκρατικών σήμερα σύθετων ενεργειών, τα νέα δίκτυα 5G και το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» με στόχο την μείωση κόκκινων δανείων και τον απεγκλωβισμό από τη «θηλιά» πολλών επιχειρήσεων, είναι παρεμβάσεις που θα δώσουν λύσεις, θα διευκολύνουν  το έδαφος και την απορρόφηση πόρων και εν τέλει θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία μας, καταπολεμώντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα ανεργίας που ενδεχομένως θα υπάρξει από τα οικονομικά προβλήματα της πανδημίας, αναφέρει με έμφαση ο Αυτοδιοικητικός παράγοντας της Περιφέρειας.

ΤΡΙΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ»

ΟΜΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ο ίδιος, ο οποίος ως γνωστόν προέρχεται μέσα από τα «σπλάχνα» της αγοράς και πολύ περισσότερο από τον τομέα τουρισμού και εστίασης, μίλησε για τα τρία «κομβικά» σημεία, στα οποία κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία οφείλουν να δώσουν βαρύτητα όπως:

Στην αποκατάσταση και ενίσχυση όπου απαιτείται των λειτουργιών του Δημοσίου  με σταθερό πλαίσιο κανόνων που δεν θα διαταράσει το επιχειρηματικό περιβάλλον όπως πολλές φορές έχει συμβεί μέχρι τώρα…

Επίσης στην προώθηση σχεδίων κατάρτισης για επαγγελματίες και εργαζόμενους στη βάση νέων μοντέλων της αγοράς και εκμετάλλευση της ψηφιοποίησης που γνωρίζουμε ότι θα στηριχθεί κυρίαρχα από τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Και τέλος βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό με μέριμνα και εξασφάλιση της ποιότητας παιδείας και αντίστοιχα εργασιακού προσανατολισμού.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: