Νίκος Λυμπερόπουλος: «Προϊόν πίεσης η ανάκληση της εντολής για νεκροτομή!» – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νίκος Λυμπερόπουλος: «Προϊόν πίεσης η ανάκληση της εντολής για νεκροτομή!» – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας

Νίκος Λυμπερόπουλος: «Προϊόν πίεσης η ανάκληση της εντολής για νεκροτομή!» – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σήμερα το πρωί αναμένεται να επιδοθεί η εξώδικη καταγγελία της οικογένειας του Νίκου Λυμπερόπουλου στις εισαγγελικές αρχές της Πάτρας και του Πύργου.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Παρασκευή ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ευάγγελος Μιχαήλος διέταξε την διενέργεια νεκροτομής , για τα αίτια θανάτου του αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού, όμως αυτή ανακλήθηκε λίγο αργότερα ύστερα από παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηλείας, η οποία ασπάστηκε την γνώμη της Ιατροδικαστού Πατρών που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως τα ερωτήματα της οικογένειας δεν δύναται να απαντηθούν από την διενέργεια νεκροτομής.

Το κείμενο της καταγγελίας της οικογένειας του Νίκου Λυμπερόπουλου, η οποία θα επιδοθεί σήμερα από τον πληρεξούσιο δικηγόρο, Νίκο Αντωνιάδη  στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Πατρών  και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εν ολίγοις, μέσα σε πολύ λίγη ώρα, και ενώ ήταν έτοιμη η μεταφορά του Νικολάου Λυμπερόπουλου στο Ρίο, την οποία επιδιώξαμε και πετύχαμε ακριβώς λόγω των αθλίων και υπόπτων συνθηκών νοσηλείας του στον Πύργο, ο άνθρωπός μας διασωληνώθηκε και αμέσως σχεδόν μετά πέθανε. Ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή όχι απλώς επικοινωνούσε με την οικογένειά του και επιβεβαίωνε την καλή σε γενικές γραμμές κατάσταση της υγείας του, αλλά έστελνε γραπτά μηνύματα και οπτικό υλικό που επιβεβαίωνε κατά τα άνω την καλή αυτή κατάσταση της υγείας του.

Από την στιγμή όμως που κατατέθηκε η μήνυσή μας και διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, άρχισε να γίνεται εμφανής η προσπάθεια των αρμοδίων ιατροδικαστικών και εισαγγελικών αρχών να εμποδίσουν την νεκροψία-νεκροτομή και να παρακωλύσουν το έργο της Δικαιοσύνης.

Την επομένη μέρα, 1.4.2021, σαν μακάβριο πρωταπριλιάτικο αστείο, λάβαμε γνώση του υπ’ αριθμ. πρωτ. 251/21/1.4.2021 εγγράφου της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κ. Αγγελικής Τσιόλα, προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου (Σχετικό υπ’ αριθμ. 2), απευθυνόμενο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με το οποίο ζητείται να μην διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή. Οι λόγοι που επικαλείται η κ. Τσιόλα είναι επιεικώς απαράδεκτοι η δε επιμονή της στην ματαίωση της νεκροψίας-νεκροτομής εν τέλει αυξάνει τις αρχικές υποψίες μας για τις συνθήκες νοσηλείας και πρωτίστως θανάτου του συζύγου και υιού μας αντίστοιχα.

Το βέβαιον είναι ότι σύμφωνα και με τα ανωτέρω, η ανάκληση της εντολής για την διενέργεια νεκροτομής στη σορό του συζύγου και υιού μας Νικολάου Λυμπερόπουλου, στερείται τόσο νομικής όσο και επιστημονικής βάσης, ενέχει δε τόσο πειθαρχική όσο και ποινική διάσταση, αφού παρακωλύεται σαφώς το έργο της Δικαιοσύνης και εμποδίζεται η πλήρης διερεύνηση των πραγματικών αιτιών θανάτου του Νικολάου Λυμπερόπουλου, ώστε εγείρονται σοβαρές ευθύνες για την τέλεση των εγκλημάτων της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας κατά τα άρθρα 259 και 239 του Ποινικού Κώδικα αντίστοιχα.

Βέβαιον είναι, τέλος, ότι η απόφαση ανάκλησης της εντολής για τη διενέργεια νεκροτομής είναι προϊόν ασκήσεως άνωθεν μεγάλης πίεσης προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, την στιγμή που οι υποψίες του κοινού, αφού η υπόθεση έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, για τα πραγματικά αίτια θανάτου του Νικολάου Λυμπερόπουλου, ενισχύονται και εκ του γεγονότος, ότι το λογικό και αναμενόμενο εν προκειμένω θα ήταν η ίδια η κυβέρνηση, το νοσοκομείο Πύργου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, να επιδίωκαν την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να αποκλεισθούν οι εγκληματικές ευθύνες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου για τις συνθήκες νοσηλείας του Νικολάου Λυμπερόπουλου και αυτές πρωτίστως του θανάτου του, όπως αυτές προς το παρόν πλανώνται εκ της καταθέσεως και μόνο της μηνύσεώς μας, από τις δημοσιευθείσες πληροφορίες για τις συνθήκες αυτές, οι οποίες έχουν γίνει πλέον γνωστές σε πολύ μεγάλο αριθμών πολιτών, εντός και εκτός συνόρων, προκύπτουν δε και εκ της διαφοράς και μόνο μεταξύ του χρόνου της αναγγελίας του θανάτου του Νικολάου Λυμπερόπουλου και του βεβαιωθέντος στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου χρόνου που αυτός επήλθε, ενώ είναι σφόδρα πιθανόν να ενισχυθούν οι υποψίες αυτές και από το περιεχόμενο του ιατρικού φακέλου του».

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: