Νίκος Μανομενίδης στην εφ. «Πατρίς»: «Η Ηλεία αναμένεται να είναι το επόμενο hot spot ελληνικού τουριστικού προϊόντος»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νίκος Μανομενίδης στην εφ. «Πατρίς»: «Η Ηλεία αναμένεται να είναι το επόμενο hot spot ελληνικού τουριστικού προϊόντος»
Νίκος Μανομενίδης στην εφ. «Πατρίς»: «Η Ηλεία αναμένεται να είναι το επόμενο hot spot ελληνικού τουριστικού προϊόντος» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Νίκος Μανομενίδης στην εφ. «Πατρίς»: «Η Ηλεία αναμένεται να είναι το επόμενο hot spot ελληνικού τουριστικού προϊόντος»Με επικεφαλής τον Νίκο Μανομενίδη, η αμερικανική μεσιτική εταιρεία eXp Realty ξεκίνησε προ ολίγων μηνών και επίσημα τη λειτουργία της στην ελληνική αγορά. Η Ελλάδα είναι η 20ή εθνική αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η eXp Realty και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Michael Valdes «η Ελλάδα είναι μια ζωντανή αγορά με ισχυρές οικονομικές προβλέψεις που οδηγούνται από τον τουρισμό και τις εξαιρετικές ξένες επενδυτικές ευκαιρίες». Ο κ. Μανομενίδης μιλά σήμερα στην εφ. «Πατρίς».

Η πολυπόθητη ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου πόσο εκτιμάται ότι θα αλλάξει το real estate στην Ηλεία και στους γύρω νομούς; Πρώτον η κατασκευή του τμήματος Κορίνθου – Πατρών, σε συνάρτηση με ότι στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, ένα από τα μεγάλα οδικά έργα της χώρας, θα προσφέρει ευκολία στην οδική πρόσβαση περιοχών που σήμερα είναι αποκλεισμένες και θα δώσει στην Ηλεία τη δυνατότητα να αναδιατάξει το τουριστικό και γενικότερα το αναπτυξιακό περιβάλλον της.

Πώς βλέπετε την αγορά ακινήτων της Πελοποννήσου και ειδικότερα της Ηλείας σήμερα και ποιες εκτιμήσεις θα μπορούσατε να κάνετε για το 2022;

Η Πελοπόνησσος αποτελεί διαχρονικά μία ξεχωριστή περίπτωση, δεδομένης της έκτασης, της εγγύτητάς της με την πρωτεύουσα καθώς και της δημοφιλίας της σε επίπεδο τουρισμού. Παράλληλα οι νέοι αυτοκινητόδρομοι έχουν διευκολύνει τις μετακινήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να έχουν αναβαθμιστεί αρκετές περιοχές της Πελοπονήσσου, ενώ υπάρχει απευθείας σύνδεση με την ελληνική πρωτεύουσα. Για παράδειγμα ο Αυτοκινητόδρομος 7, ο οποίος ξεκινάει από την Ολυμπία Οδό (πλησίον της Κορίνθου) και καταλήγει στην πόλη της Καλαμάτας, έχει αλλάξει τα δεδομένα. Οι πόλεις που συνδέει είναι η Κόρινθος, η Τρίπολη, η Μεγαλόπολη και η Καλαμάτα, ενω πρόσφατα ολοκληρώθηκε και το τμήμα που συνδέει την Μεγαλόπολη με την Σπάρτη.

Παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες για την ελληνική αγορά ακινήτων παραμένουν θετικές, οι γεωπολιτικές εξελίξεις (πόλεμος στην Ουκρανία) σε συνάρτηση με την πολύ σημαντική αύξηση του κόστους των υλικών και της ενέργειας, αναμένεται να οδηγήσουν στην μείωση των καθαρών αποδόσεων των επενδύσεων και τη συμπίεση του περιθωρίου υπεραξιών για τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες. Η πολυπόθητη ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου πόσο εκτιμάται ότι θα αλλάξει το real estate στην Ηλεία και στους γύρω νομούς; Πρώτον η κατασκευή του τμήματος Κορίνθου – Πατρών, σε συνάρτηση με ότι στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, ένα από τα μεγάλα οδικά έργα της χώρας, θα προσφέρει ευκολία στην οδική πρόσβαση περιοχών που σήμερα είναι αποκλεισμένες και θα δώσει στην Ηλεία τη δυνατότητα να αναδιατάξει το τουριστικό και γενικότερα το αναπτυξιακό περιβάλλον της. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική σύγκλιση της Ηλείας με τους άλλους δύο Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς η ύπαρξη ενός νέου σύγχρονου οδικού δικτύου συχνά συμπαρασύρει και άλλες δομές στην υγεία, την παιδεία και τον τουρισμό (π.χ. ημερήσια πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας από Αθήνα). Η ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου θα επιφέρει μια νέα εποχή για την Ηλεία. Η δυνατότητα προσέλευσης με ταχύτητα και ασφάλεια από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας προς τον νομό, θα δημιουργήσει εντελώς νέες συνθήκες και προοπτικές, και η Ηλεία αναμένεται να είναι το επόμενο «hot spot» του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ποια είναι η θέση της εξοχικής κατοικίας στην αγορά ακινήτων της Πελοποννήσου; Ποιες είναι οι κυριότερες χώρες που ανταγωνίζεται η Ελλάδα; Γιατί κάποιος ξένος να μας προτιμήσει;

Ενδεικτική της δυναμικής που παρουσιάζει η ελληνική κτηματαγορά είναι η είσοδος πολύ μεγάλων εταιρειών του κλάδου μεσιτείας. Για παράδειγμα η eXp Realty, η οποία δραστηριοποιείται σε 21 χώρες με πάνω από 80.000 μεσίτες με έσοδα 3,8 δισ. δολάρια το 2021. Η Πελοπόνησσος διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να καταστεί σημαντικός διεθνής προορισμός εξοχικής κατοικίας στη Μεσόγειο. Ο καιρός, η φιλοξενία, η ιστορία σε συνάρτηση με τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας, προσελκύουν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για αγορά εξοχικής κατοικίας. Πολύ σημαντική αγορά είναι κυρίως οι συνταξιούχοι από τη Βόρεια Ευρώπη οι οποίοι επιλέγουν χώρες για αγορά μόνιμης κατοικίας. Η Ελλάδα έχει να ανταγωνιστεί την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία όσον αφορά την εξοχική κατοικία. Το σημαντικό όμως είναι πως σε αντίθεση με πολλές διεθνείς αγορές ακινήτων, η Ελλάδα έχει ακόμη περιθώρια να προσφέρει σημαντικές αποδόσεις στους ξένους επενδυτές.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καθιστούν καλό έναν σύμβουλο ακινήτων; Για ποιον λόγο θα μπορούσε κάποιος να σας επιλέξει; Ποια είναι τα χαρακτηρίστηκα που σας κάνουν να ξεχωρίζεται από την αγορά;

Καλός μεσίτης είναι εκείνος που καταλαβαίνει τις ανάγκες του πελάτη του. Η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα είναι στοιχεία που αναδεικνύουν έναν επαγγελματία μεσίτη και τον διακρίνουν από το πλήθος εκπροσώπων και συμβούλων. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μια καλή αρχή. Διαθέτοντας σε βάθος γνώση της αγοράς, η eXp Realty αναλαμβάνει να δώσει λύσεις τόσο στους αγοραστές όσο και στους πωλητές, μετασχηματίζοντας την αγοραπωλησία ακινήτων, προσφέροντας τη μέγιστη ευκολία, διαφάνεια και αξιοπιστία μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της χρήσης δεδομένων της. Με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων και εικονικής πραγματικότητας (ΑΙ) δίνει τη δυνατότητα πιστοποίησης των στοιχείων κάθε ακινήτου και τη δυνατότητα απομακρυσμένης εικονικής επίσκεψης μέσα στο ακίνητο. Με τα ψηφιοποιημένα έγγραφα του ακινήτου και την αυτοματοποιημένη διαδικασία αγοραπωλησίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι (δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι) μπορούν να τρέξουν τις σχετικές διαδικασίες μέσω της πλατφόρμας της eXp Realty, υπογράφοντας ηλεκτρονικά ό,τι απαιτείται, ανεβάζοντας τα απαραίτητα έγγραφα, διενεργώντας τους απαραίτητους ελέγχους και καθιστώντας την όλη διαδικασία απλή και διαφανή τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον αγοραστή μέχρι το τελικό κλείσιμο. Η eXp είναι παγκοσμίως η πρώτη μεσιτική εταιρία που βασίζεται στο «cloud».

Η μοναδική μας πλατφόρμα σημαίνει ότι κάθε συνεργάτης μας ανά τον κόσμο απολαμβάνει πρόσβαση στην ίδια τεχνολογία, εργαλεία και εκπαίδευση -κορυφαία στην αγορά- με την υποστήριξη περισσότερων από 80.000 μεσιτών μας σε όλο τον κόσμο. Έτσι, όταν επιλέγετε να συνεργαστείτε για την αγορά σας με την eXp, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι επιλέγετε το καλύτερο από τα καλύτερα. Στην eXp, οι συνεργάτες μας αποτελούν τον πυρήνα της επιχείρησής μας. Γίνονται μέτοχοι, καθιερώνουν τις δικές τους επωνυμίες και τους παρέχεται πρόσβαση στα εργαλεία τεχνολογίας αιχμής που χρειάζονται για να εντοπίζουν ευκαιρίες, να αποκτούν πολύτιμες πληροφορίες και να εξασφαλίζουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή τιμή. Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζουμε ως πρωταγωνιστές τους συνεργάτες μας και τους ενδυναμώνουμε να θέτουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πελατών τους.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: