Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Νοέμβριος 1965: Η ΕΠΟ «μετέθεσε» τον Πανηλειακό κατηγορία, μεσούσης της περιόδου
Νοέμβριος 1965: Η ΕΠΟ «μετέθεσε» τον Πανηλειακό κατηγορία, μεσούσης της περιόδου - Ilia.news

Νοέμβριος 1965: Η ΕΠΟ «μετέθεσε» τον Πανηλειακό κατηγορία, μεσούσης της περιόδου


Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα οποία σχολιάζονται δυσμενώς. Και πάντα τη… νύφη πληρώνει η ΕΠΟ. Ωστόσο, αγνοούμε ότι είναι ίδιον της φυλής μας, η προχειρότητα και η ανακολουθία. Και φαινόμενα όπως τα σημερινά, είναι διαχρονικά. Παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, διάτρητοι κανονισμοί, συχνές αναδιαρθρώσεις και έλλειψη σχεδιασμού, αντιμαχόμενες παρατάξεις στην ΕΠΟ και διχασμός, συνέβαιναν από την πρώτη μέρα που συστάθηκε το οργανωμένο ποδόσφαιρο της πατρίδας μας.

Σήμερα, με τη βοήθεια ενός εξαιρετικού αφιερώματος της ιστοσελίδας zakynthosfc.gr, θα γυρίσουμε τον χρόνο 57 χρόνια πίσω. Τον Νοέμβριο του 1965 και συγκεκριμένα την 8η του μήνα εκείνου, μέρα η οποία ξημέρωσε βρίσκοντας τον Πανηλειακό, να «μετατίθεται» από την ΕΠΟ, μια κατηγορία πιο πάνω. Με μια παροιμιωδώς καθυστερημένη απόφαση και αφού το τοπικό πρωτάθλημα της τότε ΕΠΣ Πατρών είχε ξεκινήσει (δεν υπήρχε ΕΠΣ Ηλείας και όλες οι ομάδες από την Ηλεία και τη Ζάκυνθο έπαιζαν στην Αχαΐα). Μάλιστα ο Πανηλειακός, είχε παίξει και τα πρώτα του παιχνίδια, πριν φτάσει η 7η Νοεμβρίου, οπότε και η ΕΠΟ του ανακοίνωσε ότι προβιβάζεται στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, τη σημερινή Γ΄ Εθνική.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Πανηλειακός κατόρθωσε το 1965-66, να παίξει σε μια σεζόν, δυο κατηγορίες.

«Για το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Πατρών( 2η αγωνιστική) η ΑΕΜ συνέτριψε τον Ζακυνθιακό με 4-0. Τρεις μέρες (Νοέμβριο μήνα !!!) η ΕΠΟ δημιούργησε την Γ΄ Εθνική (Ερασιτεχνική) και συμπεριέλαβε σ΄αυτήν τον Πανηλειακό, που στην πρεμιέρα είχε νικήσει στον Πύργο την ΑΕΜ 2-0 . Δείτε τι γινόταν και τότε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς τα πάντα είναι μια αντιγραφή…», αναφέρει στο αφιέρωμά της η ιστοσελίδα της Ζακύνθου.

Ο Πανηλειακός την περίοδο 1964-1965 αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πατρών όπου και τερμάτισε 1ος, χωρίς όμως να γνωρίζει αν τελικά θα πάρει άνοδο, την οποία και πήρε με μεγάλη καθυστέρηση. Διακρίνονται ορθίοι:Πρεβεζάνος, Μπατιστάτος, Δουβίκας, Παπαντωνίου (προπονητής), Χίτος, Κ.Χρονόπουλος, Παπαδάτος καθιστοί: Θεοχαπόπουλος, Ψημένος, Ι.Χρονόπουλος, Πιπίνης και Κούτσης (φώτο: clockworkpaniliakos.blogspot.com).

– Ilia.news

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: