Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ντοματόρυζο με καλαμαράκια
Ντοματόρυζο με καλαμαράκια

Ντοματόρυζο με καλαμαράκια

 

Η πολυαναμένομενη άφιξη του καλοκαιριού, το COYA Mykonos, είναι μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία και συγχρόνως μια επένδυση πλήρως εναρμονισμένη με τον premium χαρακτήρα του πιο διάσημου και τουριστικού ελληνικού νησιού.

Υλικά

  • 2 κονσέρβες ντοματάκι κονκασέ
  • 300γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί, λευκό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol ψιλοκομμένα
 

Διαδικασία

Αλέθετε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό τους.

 
Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους, τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας.

olivemagazine

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: