Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη – Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός
Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη - Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη – Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός


 Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί από την περασμένη η Τρίτη, όλη η Ηλεία, εξαιτίας της εκδημίας του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας, κυρού Γερμανού. 

Σήμερα πλήθος πιστών αλλά και σύσσωμη η Εκκλησία αποχαιρέτησε τον Μακαριστό ποιμενάρχη ο οποίος ενταφιάστηκε στο Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, παραπλεύρως του προκατόχου του, αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

 

Σήμερα το πρωί από ώρα 7 έως 10.30 π.μ. τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου Β’, ενώ στις 1 μ.μ. ξεκίνησε η Εξόδιος ακολουθία υπό του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ με την συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων, η οποία και ολοκληρώθηκε περίπου στις 3μ.μ.

 

Μετά το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας η σορός του οδηγήθηκε στο Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, όπου ενταφιάστηκε παραπλεύρως του Μακαριστού προκατόχου του, αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Φορείς του τόπου και πολλοί πιστοί, κατέκλυσαν από χθες τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, για να «υποδεχτούν και να αποχαιρετήσουν τον επί 41 έτη ποιμενάρχη τους, για τον οποίον είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια, για το θεάρεστο έργο του, αλλά και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Ελάχιστοι μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, μπροστά στο άψυχο σώμα του κυρού Γερμανού του Β’, που ήταν ένας από τους μακροβιότερους μητροπολίτες σε όλη την Ελλάδα, με τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

Κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει και όλοι θα τον θυμούνται με ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, για όλα αυτά που επιτέλεσε, τα έτη που ήταν Μητροπολίτης.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: