Ο εορτασμός των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 στο Δήμο Ήλιδας
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο εορτασμός των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 στο Δήμο Ήλιδας

Ο εορτασμός των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 στο Δήμο Ήλιδας

Με ιστορική μνήμη ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε  τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Εξαιτίας της πανδημίας, στις εκδηλώσεις δεν συμμετείχαν οι κάτοικοι του Δήμου  και δεν πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, όμως , η μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στη μεγάλη επέτειο, δεν έλειψε τελείως.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Πετράκου Δαμασκηνού. Ακολούθησε η Δοξολογία και στο Μνημείο των Ηρώων στο κέντρο της πόλης και ακολούθησε η κατάθεση των στεφανιών από τον δήμαρχο Ήλιδας κ.  Γιάννη Λυμπέρη τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας κ. Γιώργο Καρατζά τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ Κωνσταντίνο Χριπάτσιο και τον εκπρόσωπο του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας του Ερυθρού Σταυρού Αλέξιο Ξύδη.

Στη δήλωσή του ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε : «Οι συνθήκες που όλοι βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία μας αναγκάζουν να περιορίσουμε κατά πολύ τις εκδηλώσεις για την μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνισμού. Την απελευθέρωση του Έθνους. Παρ’ όλα αυτά  πιστεύω πως στο κλείσιμο της εορτής, δηλαδή η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, καθορίζει και τη σημασία της σημερινής ημέρας.

Ο Διονύσιος Σολωμός, πριν 200 χρόνια δημιούργησε τον μεγαλύτερο πανηγυρικό για αυτή την Ημέρα, ο οποίος θα ακούγεται για αιώνες. Να είμαστε όλοι καλά και το 2022 να γιορτάσουμε με κάθε μεγαλοπρέπεια την 25η Μαρτίου».  Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι σημαιοφόροι των σχολείων της Αμαλιάδας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: